Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Ultrazvuk u ginekologiji blizanačka trudnoća

blizanačka trudnoća

Imam 35 godina i po drugi put sam trudna. U 7 tjednu trudnoće sam obavila ginekološki pregled i saznala da nosim blizance. Moj problem je što mi je ginekolog rekao da se jedan plod razvija dobro, a drugi da zaostaje za otprilike tjedan dana. Užasno me to preplašilo, a pogotovo kada nije vidio obrise srca na ultrazvuku niti da srce bije. Rekao je da je moguće da dođe do pobačaja, tako nešto, ne znam točno objasniti jer ga nisam shvatila kako mi je objašnjavao. Nakon toga sam guglala po internetu i pronašla podatak da se prije 12og tjedna ne zna što će se dogoditi s plodom. Da li je to točno?
Ne znam što da radim, da li da čekam do sljedećeg pregleda ili da potražim drugo mišljenje? da li je sve to normalno ili se moram stvarno zabrinuti? Jer ja se inače osječam dobro, ne osječam nikakve bolove čak nemam ni mučninu koja je bila iscrpljujuća u prvoj trudnoći. Da li prema nekim znakovima mogu naslutiti da će doći do pobačaja?? Molim vas odgovorite mi na poruku, puno će mi to značiti! Hvala!

Poštovana,
sve blizanačke trudnoće su same po sebi rizične. Ne postoji određen znak kojim biste vi mogli znati da nešto nije uredu sa jednim plodom prije 20og tjedna osim inače klasičnih znakova prijetećeg pobačaja a što su krvarenje i bolovi u trbuhu. Niste navela podatak da li se radi o jednojajčanoj ili dvojajčanoj blizanačkoj trudnoći gdje se ipak razlikuju ishodi u ovom Vašem konkretnom slučaju.

dvojajčana

Dvojajčane trudnoće su statistički manje rizične od jednojajčanih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close