Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Bliskanje pred očmi-starostno?

Bliskanje pred očmi-starostno?

Lepo pozdravljeni!

Pišem v imenu tašče, ki ima že ca 1 mesec težave s pojavom prog pred desnim očesom (pravi da je tako, kot bi imela trepalnice čez oči. Poleg tega pred očmi bliska, če pa dalj časa gleda v eno točko, vidi piko. Bila je pri splošnem zdravniku, ki jo je urgentno napotil k oftamologu. Oftamolog pa ji je dejal, da je to običajni starostni pojav (tašča je stara 70 let). Zdaj je kar malo razočarana, ker ji je rekel, da se tanje ne bo nič popravilo.

Zanima me seveda, če je ta diagnoza res edina možna in bi se mogoče res dalo kaj popraviti. Omenim naj še, da so se te težave (sodeč po njenem pripovedovanju) pojavile nenadno.

Lep pozdrav

Dušica

Ce je gospa ze bila pri okulistu in je izkljucil kaksno drugo obolenje gre tako kot je dejal za starostne spremembe v steklovini in se ne da kaj dosti pomagati. Ponavadi se ljudje na to s casom navadijo in jih ne moti vec tako hudo. Še posebno ne gre za nic nevarnega, ce se te motnjave premikajo in ce vidi dobro. V primeru, da se stanje slabsa je potrebno obiskati okulista.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close