BLISKANJE
Pozdravljeni, ze nekaj dni se mi v desnem ocesu na zunanjem robu “v senci” pojavlja kot neko bliskanje, blisk je v obliki polkroga, ki zabliska (zautripa) najvec 3x zaporedoma potem pa preneha, ti trije bliski vsi skupaj trajajo cca. 2 sekundi, to se mi pojavi cca. od 15 do 20x na dan. Pred tem nikoli nisem imel tezav z tem, star sem 26, sportno aktiven.. nemorem pa opredeliti kdaj pride do bliskanja oz ne mi ne zdi da bi prislo ob fizicnem naporu ker lahko pride do tega pojava kar sredi lepega ko lezim in sem cisto umirjen.. omeniti moram da se mi je istocasno z tem pojavil tudi nekaksen cuden obcutek v spodnji ustnici in spodnjem zobu ter levem delu brade, kot obcutek anestezije ki ie ze skoraj popustila. Naj se omenim da sem na treningu borilnih vescin dobil udarec v celjust in me na pregibu tudi boli ter udarec na to isto oko kjer se mi “bliska” vendar se mi nekaj dni po udarco to ni dogajalo, zacelo se je priblizno en teden po tem ko je ze modrica pod ocesom izginila, zadnjih nekaj dni me je oko tudi mocno srbelo in sem se res kar “mocno” praskal. Kaj bi to lahko bilo ?
Hvala za odgovor.
Lp
Spoštovani, tudi mene je vaše pismo preplašilo in vam svetujem, da čim preje, pod zelo nujno opravite pregled očesa na Očesni kliniki na Ljubljani z Napotnico vašega osebnega zdravnika, ker je podan sum po opisanih znakih za strgano ali natrgano mrežnico. Odstop steklovine nastane kasneje v starost, vi pa ste premladi in tudi opisane športna dejavnost lahko privede do strganja mrežnice. Še enkrat še danes pojdite na pregled in diagnozo. Lep pozdrav in vse dobro, Dr gorazd Kolar