Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bliskanje?

bliskanje?

zdravo
občasno ko se zbudim ponoči ali pa vjutro se mi pred očesom nekako blešči, oz. utripa, bleščanje zgleda kot da bi nekdo hitro ugašal in prižigal luč, vendar pa lahko normalno gledam brez težav, mine pa tudi v par sekundah in se včasih ponovno pojavi če zaprem oči za dlje časa, takrat mine še hitreje. sem pa še nekaj opazil, ko se malo zmatram in imam močnejši srčni utrip… se mi občasno pojavi nekakšno zelo šibko podobno bleščanje v levem zgornjem delu očesa, ki pa utripa v ritmu srčnega utripa in se mi zdi kot da mi nekaj poskakuje, to bleščanje opazim samo ob koncentraciji ko se umirim in sem pozoren le na bleščanje in gledam na svetlejše področje, sicer ga sploh ne opazim. Kaj bi to lahko bilo? Imam 25 let, drugih težav z očmi nimam, vidim dobro, sem pa veliko preveč za računalnikom že več let, pa še to delam velikokrat v temi tako da večkrat pogledujem iz svetlega ekrana v temo in tako mučim svoje oči. Mislite da je to povezano?

Spoštovani!

Pojdite na pregled k zdravniku, ki vas bo verjetno poslal k okulistu, da vam izmeri očesni talk, Pri povečanem očensem talku lahko prihaja do podobnih znakov. če bi bili starejši bi pomislil tudi na zaplete sladkorne bolezni, kar pa je pri vas manj verjetno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Srečno 2008!

Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]. Kupite ga lahko v knjigarnah DZS in Mladinske knjige.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close