Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija bliskanje

bliskanje

Stara sem 38 let in nosim očala z dioptrijo -1,5. Enkrat letno hodim na pregled očesnega ozadja k specialistu – diagnoza PRAHASTE MOTNJAVE V STEKLOVINI (zadnji pregled APRIL 2005 vse b.p.).

Imam pa sledeče probleme:

– zadnja tri leta se mi približno dvakrat na leto pojavi pred očmi “bliskanje”. To izgleda približno takole: najprej je svetloba, ki se spremeni v nekakšen polkrog in utripa tudi ko zaprem oči -to traja približno pol ure. Zadnjič se mi je to zgodilo decembra 2005. Drugače ni nobenih posebnosti, ne boli me glava, ne bruham….

– zdaj sem že dvakrat opazila; zgodilo se je zjutraj, ko sem še vsa zaspana vstqala in se peljala v službo, da sem ob pogledu na luč javne razsveteljave videla nekako “razmazano” svetlobo, kot nekakšno pajkovo mrežo. Ko sem si pomela oči in večkrat utripnila sem zopet videla normalno luč.
Prosim, da mi odgovorite na vprašanja, na pregled sem naročena 10.05.2006 ali je nujno in moram na pregled prej.

Glede na diagnozo, ki ste jo napisali gre torej za motnjave pri katerih ni posebnega zdravljenja, ljudje se na to navadijo in jih počasi ne moti več. Pomembno je samo to ali se stanje slabša oziroma da stalno slabše vidite. V primeru, da se stanje slabša je potreben tudi pregled prej.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Tudi sama imam podobne težave. Kaj pa se zgodi, če se slabša vid? Ali lahko sploh pomagate? Ali gre potem vsa stvar samo navzdol? Je možno, da se zaradi motnjav oslepi ali to ni možno?

New Report

Close