Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Blefaritis

Blefaritis

Spoštovani!

Že več let imam težave s suhimi očmi. Oftalmolog mi je leta predpisoval umetne solze in gel Lecrvisc.
Stanje je bilo dokaj dobro do letošnje zime (2019-2020), ko mi omenjena zdravila niso več pomagala, Kljub zelo pogosti uporabi več vrst solz in gela sem imel neprestano občutek peska v očeh pekoče oči, občasno močno solzenje…
Marca 2020 sem bil na kont. pri oftalmulogu, ki je ugotovil še blefaritis. Priporočal mi je suho gretje vek in toaleto vek. To sem počel vsako dnevno in čez poletje je bilo OK. V zadnjih dneh, ko se je začelo kuriti, pa imam oči še bolj suhe, solze si dajem saj 20x/dan, veke si grejem večkrat na dan in izvajam toaleto vek, pa imam vseeno zelo utrujene oči, občutek peska v očeh, TV ne morem gledati več kot pol ure pa me oči tako pečejo, da moram proč….
Nekje na spletu sem prebral, da je na trgu novo zdravilo ciklosporin – Ikervis zelo dobrodošlo zdravilo pri težavah s suhimi očmi.
Lepo prosim, če mi lahko pojasnite katere težave rešuje Ikervis, Ali bi bila katera zgoraj navedena težava manjša ali pa je ne bi bilo več, če bi tudi jaz uporabljal omenjeno zdravilo. Kakšni so stranski učinki? Kako dolgo ga lahko uporabljaš? Naj prosim oftalmologa, da mi ga uvede?

Za vašo razlago/odgovore se vam iskreno zahvaljujem!

Spoštovani, ikervis je namenjen bolnikom s hudim keratitisom (vnetjem roženice) in pomanjkanjem solz. Ni razvidno iz vašega opisa, da bi imeli keratitis. Morda bi bilo najbolje vstavitev čepkov v solzne luknjice ( Očesna klinika), za to se pogovorite še z vašim oftalmologom. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close