BLANCO kuhinjska korita
Če imate morda izkušnje z BLANCO kuhinjskimi koriti, bi vas prosila za nasvet. Kakšne so vaše izkušnje pri čiščenju in vdrževanju in pa koliko časa ga že imate. Sama se odločam med modeloma iz Silacrona ali Silgranita, z eno odprtino in odcejalnikom, v barvi marmorja in pa tisti model, kjer z vrha mečeš smeti.
Vnaprej hvala za informacije!
TejaT
Korito imam od l 98 in je SUPER!!! Moj je črn Blanco luna iz silgranita. Mi je bolj všeč, ker je mat. Zelo je trden, zdrži visoke temperature, tako da se jaz ne bojim postavit gor vročega lonca. Čisti se super (obstaja čistilo Blanco Clean ali nekaj podobnega), razen deske, kjer se poznajo zareze od noža (ta se da menda nabavit tudi nova, če te to moti), je korito kot novo. Čisti se zelo hitro in brez težav, res pa je, da na silgranitu verjetno nikoli ni toliko pack kot na svetlečih materialih. Vodni kamen? Kaj je to? Če pa me vprašaš za smetnjak, bi ti pa prej kot odprtino na vrhu priporočila sistem boxov (izvlečna vrata s tremi ali štirimi kantami): Razloga sta predvsem dva. Več prostora, pri eni odprtini imaš lahko eno škatlo in je polna, ne moreš nič veliko ločevat odpadkov, mi npr. mečemo organske v eno in jo pogosteje praznimo, drugo imamo za kartone od mleka ipd., tretjo pa za papir, steklo… Torej je še možnost recikliranja, kar je čedalje bolj pomembno. Ta box sistem ima polico nad kantami, tako da ne smrdi ven. Polica je hkrati zelo koristno odlagališče vrečk za smeti, gobic, tablet in soli za pomivalca. Aja, še drugi razlog. Moja mami ima model z odprtino, pa mora kar naprej pomivat. Iz luknje namreč hitro začne smrdeti, mokre smeti se ustavljajo včasih na pol poti.
Upam, da sem kaj pomagala. Sama presodi, kaj vam bolj ustreza.
Dober nakup želim, kajti ta korita so za moje pojme razred zase.
M
Imam Blanco silgranit, enostavnejšo verzijo z odcejevalno pločšo, koritom vmes pa odcejevalno manjše korito s perforirano posodico za solato, zelenjavo, sadje,.. Korito je v črni barvi in se zelo dobro obnese, saj je zelo neobčutljivo. Priporočam!
Prej sem imela Blanco rosfrej – obup, vsaka kapljica se vidi kot umazanija.