Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Blage degenerativne spremembe vratne hrbtenice

Blage degenerativne spremembe vratne hrbtenice

Pozdravljeni, stara sem 32 let. Skoraj leto dni sem že izgorela. Nekaj mesecev se vmes nisem kaj dosti gibala, ker enostavno nisem bila zmožna. Nato sem začela s sprehodi in februarja pričela stopnjevati z rahlim razgibavanjem, vajami. Zaradi spanja na levi strani/roki sklepam, da so se mi pojavile težave s pokanjem sklepa. še isti dan, ko sem začela s telovadbo, so se mi pojavile bolečine v levem ramenu in roki, ki so se jim po 2 tednih pridružili glavoboli, in nato še bolečina v vratu.. bolečine sem lajšala z analginom in nalgesinom, sirdalud ni pomagal. Težave trajajo že skoraj 2 meseca. So me tudi psihično precej iztirile, saj zaradi bolečin veliko manj spim in ponovno jemljem pomirjevala. Od osebne zdr. sem dobila vaje za vrat, delam tudi vaje za krepitev hrbta in ramen. Pred kratkim sem dobila izvid MR vratu in čakam termin pri fiziatru. Vljudno prosim za pojasnitev izvida:

Izravnana cervikalna lordoza. I.v. diski v nivojih c2 do c6 so dehidrirani, v nivojih c4 do c6 sta diska rahlo protrudirana. V nivojih c3 do c 4 in c6 do c7 manjša desnostranska foraminalna spondilofita blago ožita i.v. foramna. Hrbtenjača ima primeren signal.

Mnenje: blage degenerativne spremembe Vratne hrbtenice.

Skrbi me, da se bolečine ne bodo nehale kljub redni vaji. Kakšni so sploh možni izidi?

Hvala za odgovore.

Spoštovani!
MR vratne hrbtenice je pokazal dehidrirane diskuse od C2 do C6, na nivoju C4-C6 sta diska rahlo izbočena. Na nivoju C3-C4 in C6-C7 desno sta rahlo zožena nevroforamna. Težave najverjetneje izvirajo iz vratne hrbtenice, vendar operacija ni potrebna. Svetujem konzervativno terapijo dalje, vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo, za mišice trapecius, serratus anterior, romboide. Opravite tudi FTH v ZD (UZ, laser, MGT, IF, TENS). Stanje bi se moralo z vajami in FTH izboljšati.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close