Najdi forum

Bivši partner nagaja se po 3 letih od razhoda

Pozdravljeni,

 

Z bivšim partnerjem sva že več kot 3 leta narazen. Imava dva najstniška otroka ki sta zaupana v oskrbo in vzgojo meni, bivši partner ima določene stike. Z enim otrokom ima stike z drugim ne.

Jaz sem v novi vezi in otroka sta mojega novega partnerja lepo sprejela.

 

Težava je v tem, da moj bivši partner neprestano nagaja na različne načine  s prijavami na center za socialno delo, s prijavami na policijo. Še tako daleč je šel, da je poiskal bivši ženo mojega novega partnerja in se druži z njo in seveda neumorno poizvedbe o mojem sedanjem življenju. Bivši partner preverja kdaj sem doma oziroma kdaj me ni doma, otroka zaslisuje kje sem ,kam sem šla, kdo je pri nas., kaj imamo v hladilniku….

Ne vem kaj naj naredim da bo bivši prenehal s temi dejanji.

 

Ko omenim te zadeve na centru za socialno delo samo rečejo da se bodo z njim pogovorila policija pravi da ne dela nič spornega če se vozi mimo našega prebivališča ker se vozi po javni cesti. Včasih imam občutek kot da je tretje oko v mojem življenju in enostavno ne morem tako živeti

Imate kakšen nasvet kako bi rešila njegovo vohunjenje za mano ?

 

Hvala

Če podaja lažne prijave, naj ga preganjajo zaradi tega (verjetno se to zgodi na predlog). Na CSD očitno že vedo, za kaj gre, naj pač prijavlja, če mu paše. Te CSD vsakič pokliče, te hodijo preverjat?

Glede ostalega pa poskusi stvari odmislit. Kako sploh veš, kaj sprašuje otroka? Ne zaslišuj otroka še ti. Prav tako poskusi ignorirati, da te obirata z bivšo tvojega novega partnerja – pa naj. Verjetno te tudi kdo drug, pa tega ne veš. Osredotoči se na stvari, ki so pomembne, in to prav gotovo ni, kaj v prostem času počne tvoj bivši mož.

En otrok je očitno že presodil, da se ne bo šel očetovih igric, drugi bo morda rabil več časa (predvidevam, da je mlajši). Otroci že sami ugotovijo, kako in kaj.

New Report

Close