Najdi forum

bivši noče otrok

Že več let sem ločena,stiki so redni ,preživnina tudi.Otroci so dijaki,živimo v najemu ,mož pa je ostal v hiši.Ker se moje delovno mesto ukinja in bom kmalu pristala na zavodu kot nezaposlena ,si že sedaj iščem novo zaposlitev,ki sem jo našla v drugem kar oddaljenem kraju.Zato sem možu predlagala,da bi on vzel otroke,seveda bi uredila preživnino ,ki bi jo sedaj jaz njemu plačevala,stike ,pa se ne strinja,pravi,da on ne more preživljat otroke,da še sam hodi k materi jest,ker ne zmore,ma pa večjo plačo ,najemnine mu ni treba plačevat…No ,ne vem ,kaj si mislit,a je bolje, da ostanem brez službe?

en grenak nasmeh. enako je bilo pri meni, ko se je hči vrnila v OŠ ki jo je obiskovala preden smo se preselile 250 km. bivši živi od njene šole stran samo 8 km pa je rekel naj zrihtam kakor vem in znam, da če sem lahko brez njega do takrat lahko tudi zdaj. in sem dala hči v internat ter plačevala le tega (in še prevoze z vlakom domov, skratka stroškov da te kap).
torej … nisi edina. če lahko daš otroka v internat ju daj tja, za enega ti država subvencionira. sicer pa se bosta morala preselit s tabo in menjati šolo. njega ne moreš prisilit da ju ima.

Saj prisilit nisem niti mislila ,bom že rešila nekako,kot vedno.Svoje starševske dolžnosti bom itak naredila,otroci so moji .Sam starša sva pa oba ne .Zakaj ju eden mora imet drugi ,pa ,če se mu zahoče,a nisva enakovredna starša.Gledam,kolk se jih krega okrog stikov,preživnine in se sprašujem,ko bi zamenjali ,kolko bi jih?Kaj ,če umrem se bo isto izgovarjal,da on ne more al kaj ?

Saj prisilit nisem niti mislila ,bom že rešila nekako,kot vedno.Svoje starševske dolžnosti bom itak naredila,otroci so moji .Sam starša sva pa oba ne .Zakaj ju eden mora imet drugi ,pa ,če se mu zahoče,a nisva enakovredna starša.Gledam,kolk se jih krega okrog stikov,preživnine in se sprašujem,ko bi zamenjali ,kolko bi jih bilo za to?Kaj ,če umrem se bo isto izgovarjal,da on ne more al kaj ?

Saj menda veš, da so to samo izgovori. Ne ljubi se mu iti očeta za poln delovni čas, to je vse. Verjetno tudi prej, ko sta bila še skupaj, ni bil ravno kandidat za očeta leta.

Življenje si uredi tako, kot najbolj ustreza tebi in otrokom. Mislim, da se z vso pravico ne oziraš nanj, otroci bodo pa tudi morali razumeti, da ni druge izbire.

In ja, točno tako, eden MORA, drugi pa LAHKO pod točko razno. In to s podporo vseh inštitucij. Jaz si želim, da bi bilo več očetov skrbnikov in več skupnega skrbništva, da bi počasi prodrlo, da sta za otroke enako odgovorna dva človeka. Tudi v zakonu.

malo za šalo malo zares….vloži tožbo za predodelitev otrok od tebe k njemu……sicer dvomim, da obstaja že kakšen podoben primer, ampak ej…..koriti otrok so na prvem mestu a ne?……

zdej pa zares……poskušaj kot je svetovala Katarina

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

New Report

Close