bivši-bivše
O kakem “dobivanju” pa je sploh govora ?
Je to stik dveh mladeničev ki sta šla narazen ali mogoče dveh zakoncev, katera se “dobivata” (??) glede otrok ? Precej razlike je v tem, lahko sta dva tudi samo prijatelja (eni tega ne zmorejo po končanju zveze, nit se pogledati)…
Moj pogled na to ? Kolikor si zrel, kolikor imaš tam zgoraj pošlihtano – vse je odvisno od tega.
Govorim o telefonskih razgovorih, kavicah itd. Smo vsi srednjih let in moj partner ničesar ne skriva pred menoj pa mi vseeno ni fino. Se mi zdi da “mešanje” prejšnjega skupnega življenja z sedajšnjim ne more iti prav dobro skupaj ne glede na to kako ima kdo to pošlihtano kot pravite! Se mi zdi da je vseeno razlika če se moški in ženska med katerima nikoli ni bilo kemije in telesnih stikov dobita na kavi ali se družita, kot pa med dvema ki imata vse tiste tako lepe kot slabe trenutke nekje v sebi….tako “neobveujoče” dobivanje in kontaktiranje se mi zdi samo nadaljevanje neke veze kjer ni kot pravim nobenih obveznosti. Jima je pa fino skupaj! In po meni je fizično varanje veliko veliko milejše od občutka sreče svojega dragega z svojo bivšo!
Jaz se kar strinjam s tabo z-medica da je treba pretekle (bivše) partnerice in partnerje ločit od sedajšnjih. Jaz sem imela enako izkušnjo in počutila sem se kot “privesek na njunih zmenkih”. Po najinem pogovoru je moj partner prenehal z dobivanjem z njo. Zdaj se le še občasno slišita – vsaj kolikor jaz vem. No ampak tukaj velja stari pregovor KAR NE VEŠ NE BOLI! Če nikoli in izveš!!!!!!
SREČNO!
Kako odnos, ki je temeljil na močnih čustvih partnerstva, po končanem partnerstvu, ohranjati kot prijateljskega? Kako je z bivšim partnerjem biti prijatelj? In obenem imeti novo partnerstvo? Kako to zduževati?
Že ob postavljanju in branju teh vprašanj se poraja zmeda. In verjamem, da ste tudi vi ob vsem tem zmedeni. Ne morem reči, da je to zelo narobe, prinaša pa zmedo, dvome, strah, negotovost… Morda se tega vaš partner tako močno ne zaveda, kakor to čutite vi.
Nikogar ne obsojam, niti ne pravim, da ni prav, da uspeta ohraniti stik. Pa vendarle razumem, da se ob tem vam vzbujajo vprašanja, dvomi in bolečina. Verjetno se ob teh srečanjih ne počutite dobro. Občutek, ko se vaš partner zelo prijetno in zabavno počuti v družbi svoje bivše partnerke, ko ji zaupa vse tekoče zadeve, ki so tudi vajine, je verjetno zelo boleč, poln ponižanja, nepomembnosti, nepripadnosti. Ostaja vprašanje koliko tega, kar je vajinega, pripada samo vama in koliko pripada na drugi strani samo njima…
Res je zapleteno, preveč. In res je, kakor pravite – to mešanje vsekakor ni nekaj, kar bi se mirno dalo živeti. Saj ob vsem tem hitro zgubite svojo vlogo, ste dani na stran in se lahko samo sprašujete koliko intenzivno partner živi v odnosu z vami in koliko v odnosu z bivšo partnerko. Kar pa je za vas skrajno boleče in tudi ponižujoče.
To kar se morda sprašujete vi sami, se mora odkrito vprašati in vam odgovoriti tudi vaš partner: Zakaj je za njega potrebno, da pretekli odnos ohranja tako zelo živega in prijetnega? Kako bi se mu bilo posloviti, oz. ali se je sploh lahko poslovil? Zakaj je potrebno tako živo ohranjati tiste tako lepe kot slabe trenutke?
Ali se na tak način da živeti spoštljiv partnerski odnos z vami?
Vso srečo vam želim!
Sama se še vedno dobivam z bivšim partnerjem. Tudi sedanji partner ga pozna, kar sem si tudi sama želela. Zakaj še vedno prijateljujem z bivšim? Po končani zvezi sva ostala prijatelja, pač nisva bila za skupaj. Je pa to človek s katerim sem preživela 5 let in mi v življenju nekaj pomeni in se mi zdi brezveze prekinjati stike. Ko sva s sedanjim partnerje začela, sem mu situacijo takoj razložila, ker konec koncev sem z njim in ne z bivšim. Mogoče bi bila situacija moteča, če bi se prejšnja zveza pretrgala zaradi zdajšnje. Tako pa uživam v družbi mojega bivšega, čeprav do njega ne čutim nič več, zanimivo kako se stvari spremnijo, včasih pozabim, da sva bila kdaj skupaj. Veliko se pogovarjava tudi o sedanjih partnerjih, tako pač kot se pogovarjam s ostalimi prijatelji.
Rekla bi, da je vprašanje vajinega odnosa, ali si nesigurna v vajino zvezo ali imaš težave s samozavestjo, vsekakor pa, če to to moti bi partner moral kaj ukreniti glede tega.
Zakaj sta pa nehala?
Mi se pa vsi trije dobimo, ker smo prijatelji. In imamo pospravljene in razčiščene medsebojne odnose.
Da se. Definitivno ni nemogoče, ampak je treba pokazati precej zrelosti.
Lp