Bivša in prijatelstvo
4 mesece po dolgoletni vezi v prijateljevanje z bivso/bivsim? A-a. Prekmalu. Dokler so se custva (in ta nedvomno so, po pisanju sodec), nimata kaj po kavicah in dogodkih skup hodit. Ko je veze konec, je treba potegnit crto, naredit distanco (najbolje kar fizicno brez kontaktov in tega), si v miru in svojem tempu zlizat rane in iti pocasi naprej. Cez cas, ce tako nanese, oz.ko so stvari poslihtane, se gre lahko na probno kavico in potem previdno dalje.
Kolegialnost med bivsimi partnerji, celo prijateljevanje, je mozno, ampak sele ko mine nekaj casa. Sicer iz podzavesti butajo stvari, besede, in nehote ranijo drugega in istocasno sebe.
Ne rabis se ukvarjat z njeno zgodbo. Tega loverja ima verjetno bolj tako, za dvig ega pa da je malo bolj na free, zato se ne sekira, ce a vec punc. Ampak ne glede na ro, tudi ce bi ze imela novo resno razmerje, to vec ni tvoja stvar. Nevede se primerjas z novimi fanti in deluje iz jeze, zamere, tud ce se ju se ne zavedas povsem. Ze to, ko pises, da ce bo padla, tebe ne bo poleg – a to je prijateljstvo? Gotovo ne. In dokler so stvari se sveze (in po 5 mesecih so), ji ne mores nuditi brezpogojnega prijateljevanja. Ni realno. Predelaj odnos in pojdi naprej. Nehaj mlet v glavi kaj, kako, s kom, zakaj… leave it.
Poznam veliko dobrih deklet vendar se z fanti samo igrajo .
Enkrat sem mojemu šošolcu rihtav punco ki sta bila zelo lustni par pa vendar ko smo imeli ples je druga punca začela šošolca poljubljati ter spravila narazen tako lepi par ljubezni .
Uglavnem vidim kako ga neki fantje serjo z drugo dekle .
Doživel sem tudi že presenečanje pred več kot 20 leti sta se prijatelj in šošolka držala za roki ali poljubljala no med casom je imel veliko deklet .
Tudi šošolka veliko fantov in celo poročila se je z nekim fantom imata hčirko nakoncu je mož ušel k drugi lubici ter pustil šošolko da živi sama .
No letos sem pa izvedel da sta zoped prijatelj in šošolka skupaj ter se imata resnično rada .
Sem imel podobno izkušnjo. Vem, da se je težko… “odklopiti”.
Prekini vse stike in zbriši vse kar te spominja nanjo. Telefonsko zbrisi, email, socialna omrežja, vse spominke, vse slike, vse… to je edini način. (The No Contact Rule) Če jo kdaj srečaš jo lepo pozdravi in se izgovori da se ti mudi.
Čustva imaš do manipulativne varalice ki te izrablja. Tako bi jaz opisal situacijo. Kako pa bi jo ti če bi se postavil v tretjo osebo in bi tak primer imel tvoj prijatelj?