bivacyn:garamicyn
Naš mulo je poleg vsega ostalega staknil še eno vnetje pod kožico na lulčku. Kožica gre sicer že skoraj čisto dol, ostal je še dober mm kožice, ki se kar noče in noče odluščiti. Tuširamo s toplo vodo in pustimo na miru, ne vlečemo itd. Včeraj je popoldan 2 x bolj mehko kakal (danes tudi 3x) , pa precej pogosto je letal lulat, je pa tudi veliko pil. Urin je normalne barve, svetel, brez vonja. Zvečer sem pri kopanju opazila, da je en del tik ob kožici močno rdeč in otečen, pod kožico pa so vidne tiste bele “bunkice”. Pediater je danes po opisu napisal bivacyn mazilo, ki ga na Gorenjskem ni za dobit :(( Zato sem vzela garamicyn, 1mg/1g mazila, 15 gr tubo po prinicpu “bolje išta nego ništa”. To so mi svetovali tudi v lekarni. Je izbira prava?
Pa še to: mazilo iz teh velikih vedno jemljem s sterilno gazo, nikoli direkt na rano, tako smo tubo bivacyna uporabljali tako za oko kot za takele slučaje na lulčku. Pediater me je na tako ravnanje opozoril prav iz tega razloga, če tuba ostane čista, se jo lahko uporablja na več mestih. Ali to drži? Ali se tudi mazilo garamicyn sme pod takimi pogoji (čista tuba, nanosa s sterilno gazo) uporabiti v očesu ali ne?
Pozdravljeni, Skrb na,
garamicin je dosti boljša izbira kot bivacin.
Če ste mislili tisto malo tubico za oči, potem jo lahko uporabljate tudi za oči, sicer pa ne, ker je v prenizki koncentraciji.
lp
TAnč
Hmm, na eni prastari tubici, kjer prav piše “Mazilo za oko” piše 3mg gentamicina/1 g mazila. Zdaj imam veliko, 15 g tubo mazila (brez tistega “kljunčka”) v koncentraciji 1mg gentamicina /1 g mazila. To po mojem ni premočno – ali narobe razmišljam?
Ne, mislim, da imate 15 g tubo (1mg/g mazila), tista za oči pa je v 3 g tubi s koncentracijo 3 mg/g mazila.
lp
TAnč