Bivacyn spray – strupen?
Sem mislila kupit omenjeni spraj, imam recept, pa mi sodelavka reče, da je bilo že pred leti rečeno, da je kancerogen menda in ni priporočljiva uporaba. Jaz to prvič slišim? Mislila sem ga imeti doma za kako odrgnino, rano, ker vem da dobro zaceli.
Ker pa več ljudi več ve, me zanima ali je še kdo od vas to slišal?
Kancerogenih stvari ne bi prodajali.
Res pa se je sprej pred več leti dalo kupiti tudi brez recepta, zdaj pa ne več. Če si dobila recept, si ga z namenom, torej kupi sprej. Ker zaceli res hitro. Bepanthen plus se pri nas ne obnese, manjše ranice raje pustim na zraku, za večje pa je neuporaben. Dobro suši rane že sama navadna cinkova pasta, gnoj pa izvleče dobri stari ihtiol ( a uporabljati res le pri pravi gnojni rani).
Ajej – če prebereš tiste slavne sezname raznoraznih E jev praktično prodajajo veliko kancerogenega.
Rekla kazala zadev kroži v dobi interneta res veliko, čeprav jaz do neke mere zdravnikom zaupam – Byvacin je antibiotik, če si zanj dobila recept je že indiciran a ne. Kancerogenih je veliko stvari – v neprimernih količinah, tako da..
pozdravljeni,
zanima me kako je res? dobil/a recept za bivacyn, če pa ga v slovenskih lekarnah ni več?
Zanima, me zato, ker imam eno hudo rano in mi je zdravnik odstopil zadnji primerek rabljenega bivacyna, ki mi ga je na žalost zmanjkalo. povejte mi prosim, kje naj ga dobim. V ITA ga nimajo in baje tudi na HR ne.
Hvaola za odgovor in lp
Zdravnikom pa res ni 100 % za zaupat. Saj veste, da so nagrajeni za število receptov od določene farmacevtske firme (o tem pa res veliko piše – “strokovna potovanja in izobraževanje”, darila…).
Kar se pa zdravil tiče pa le poglejte na vsebino, veliko aditivov vsebujejo, tudi takih, ki jih ne bi smeli. Menda zato, da imajo malo boljši okus pa ne pregrde barve (bi jih premalo pozabali) itd. Izogibajte se zdravilom, če res ni nujno potrebno. Uporabljajte priznana domača zdravila, ki so stoletja v uporabi.
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1425
Malo pobrskaj, boš dobila zdravila za rano pa še kaj drugega.