Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bisolvon

Bisolvon

glede na zgoraj napisano nadaljujem kar tukaj.

danes sva bila na kontroli. spredaj vse čisto, zadaj še vedno piski-na pljučkih-dobila Ventolin na 4 ure 5 dni, v sredo kontrola. za danes imava še sumamed (ki sva ga dobila za tri dni). bisolovon sem mu dala samo v sredo enkrat, danes pa mi je v lekarni rekla, da ne bi bilo slabo, če bi dala bisolvon, da ga ona svetuje. ali se bisolvon in ventolin izključujeta ali lahko dam obadva-zdaj če ga že imam doma(bisolvon)? joj ko je P rekla, da bo dala ventolin sem se kr malo ustrašila, ko je fantič star šele 10m. kaj lahko pričakujemo naprej? ali bo ob vsakem kašlju potreben ventolin ali je sedaj samo izjema?ali je prav, če ventolin dava samo 3-4 na dan, ponoči pa po potrebi?

hvala in lp

KLavdy[/quote]

bom kar tu nadaljevala

v sredo sva bila na kontroli. v pon, torek ni več kašljal, po pogovoru z vami (tu na netu) mu ventolina nisem dala(kot že prej omenjeno je P svetovala ventolin 3x na dan, ponoči ne-pa še s jog.kozarčkom, kar ni smiselno). no v sredo na kontroli so bila pljuča čista (spredaj in zadaj), malo sem bila sicer kregana ker ventolina nisem dala, vendar je rekla, da HB da je šlo samo nazaj. je tudi rekla, da lepo diha. no od čet pa do danes pa spet kašelj, hropenje.:(((( vročine nima. v spanju lepo diha. ne vem več kaj naj. kako dolgo čakati s tem kašljem, hropenjem? ne bi rada spet šla nazaj in bi rekla mi P, kaj pa niste dajali ventolina?!?če nima vročine ali lahko greva ven? kako omiliti to hropenje in kašelj? nabavimo inhalator? sem brez idej:(((

lp

Klavdy

Hropenje brez znakov težlega dihanja (ugrezanje, forsiran izdih) je znak sluzi v dihalih. Vlažne inhalacije večkrt dnevno in vzpodbujanje kašlja je edino, akr pripomore pri tako malih otrocih, da se sluz izloči in hropenje poneha.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

a bi bilo pametno nabaviti inhalator? ker delamo inhalacije v kopalnici pa nič ne pomaga:((( drugače diha lepo, samo če se plazi malo bolj, je bolj zadihan in tedaj mu še bolj hrope. sedaj je pal pol ure in nič več, saj je skoz kašljal:((( kako je mogoče, da tako hitro po AB spet kašlja? in še eno vpr:a lahko gremo vn?

lp

Ponavadi po kašlju bruhajo in so potem kot novi. Inhalacija je seveda dosti boljša na inhalator.
Zakaj tako hitro po antibiotiku spet kašelj? Najbolj verjetno je pač, da je kašelj v zvezi z boleznijo od prej, saj traja 2-3 tedne. Po antibiotiku pa najbolj verjetno zato, ker je bilo vse skupaj itak virusno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Poleg inhalacij (imam Baurerjev UZ inhalator, super zadeva) izpiramo nos tako, da napolnim pumpico s fiziološko in počasi spustim v nosnico. Čez drugo nosnico in usta priteče ven. Pravilno naj bi zaprli drugo nosnico, da priteče čez usta (otrok se nagne naprej nad umivalnik), vendar ker je zadeva precej zoprna in se mi zdi, da smo tudi s tem učinkoviti, pustim drugo nosnico odprto. Ven pride velika količina smrklja, ki ga otrok mogoče ne more ali še ne zna izpihati. Če prej v nosu hrope, potem krasno dihamo in lepo spimo. Seveda, če je prehlad zelo hud, se čez noč nabere in je treba tudi ponoči to narediti, da otrok lahko spi in da smrkel ne gre na pljuča.

http://www.mayoclinic.com/health/nasal-lavage/MM00552

Tole je link videa, kako narediti fiziološko (lekarniška je kar draga) in kako pravilno izpirati.

dr. Tanč pozdravljeni
poročam kako se je pri nas odvijalo.
dihanje iz ned na pon je bilo grozno, jamica se je vdirala malo, dihal močno s trebuščkom, zdelo se mi je, da s celim telesom diha zelo globooko. v pon zjutraj sva šla na pregled, takjo napotnica za v B. na pljučih je bilo slišati piske in hropenje. dobila ventolin inhalacijo, čez dve uri še eno, saj skoraj ni bilo izboljšanja. čez dan v pon inhalacije na 2 uri, ponoči na tri-izmenično ventolin in berudual (upam, da sem prav napisala), tako na 3 ure do včeraj, ko sva dobila samo ventolina na 4 ure in potem na 6. zadnja inhalacija danes ob polnoči. na dop viziti pljučka čista. prav tako popldan na viziti in po pop viziti sva lahko odšla domov. P je rekla, da se bo ob morebitnem nasl. poslabšanju naredil bronhilatroni preiskus. kot sama domnevam je to za morebitno astmo?!? (imel jo je njegov oče). no HB je zdaj vse ok. mali še kašlja, se izkašljuje, navodila so čiščenje nosa in tapkanje.

upam, da ne bomo rabili več v B!!

hvala za vse nasvete

Klavdy

Bronhodilatatorni poskus pomeni, da se da bronhodilatator (Ventolin, Berodual) in oceni njegov učinek. Glede na to, da učinka po Ventiolinu v začetku hospitalizacije ni bilo, se lahko predvideva, da bo bronhodilatatorni poskus negativen (torej bronhodilatator ne bo izboljšal pljučne funkcije).

še samo nekaj

na odpustnici-začasni-sem sedaj videla da piše-dober odgovor na bronhodilator. torej sklepam, da je vseeno bilo boljše po ventolinu(no ko sem po 2 urah v pon vprašala, če je kaj bolje-je P rekla, da ne). dajali so mu še nirypan na 8 ur-od torka, dobil je tudi infuzijo-mislim da je bil isto nirypan-če sem si prav zapomnila. no HB da je zdaj bolje in upam da se ne ponovi več. a je glede na napisano možno sklepati, da ima tamali astmo oz. da se mu jo odkrije ali ni nujno?
hvala še enkrat in lep večer

Klavdy

še nekaj

njegov starejši bratec je v vrtcu, kjer so se pojavile koze. če jih sedaj dobi mlajši ali je lahko kaj narobe?
ali lahko greva ven s mlajšim-sicer se še izkašljuje, nosek je še poln-ga čistima, v bolnici in prej tudi ni imel vročine, sedaj je tudi nima?

hvala in lp

Težko pojasnim, lahko samo sklepam po vaših podatkih. Nekako ne izgleda kot dober odgovor na Ventolin.
Potek noric bi bil najverjetneje pričakovan za otroško obdobje.
Če je otrok brez vročine in videti bolje, lahko greste ven.

mogoče še samo eno “neumno” ali pa tudi ne vprašanje

mesec dni nazaj sem začela uporabljati mehčalec-tudi za dojenčkova (10 mesec) oblačila-prej ne. ali to tudi vpliva na kašelj, bronhitis, morebitno astmo pri nas? ga je bolje ne uporabljati?

hvala in lp

Klavdy

Mehčalec bi povzročil le kontaktno draženje kože.

New Report

Close