Najdi forum

Bipolarna motnja

Pozdravljeni,

Zanima me, če imate kaj izkušenj z ljudmi, ki imajo to bolezen. Moj fant je sedaj že drugič hospitaliziran zaradi faze akutne manije (ko je bil prvič, se še nisva poznala). Ker ko je prišel iz bolnice, ni jemal predpisane terapije ampak je samovoljno nehal, se je zadeva ponovila, sedaj pa zdravniki pravijo, da bo, ko bo tokrat prišel ven, moral prihajat po injekcije vsaj neko obdobje (da se zadeva ustali in da on dokaže, da je pripravljen delati na sebi in to zadevo jemati resno). Na tablete bo prešel kasneje in jih verjetno jesti celo življenje.
Sicer njegovemu zdravniku zaupam, rada pa bi še vedela, če morda imate izkušnje, kako se tej ljudje vedejo, ko so že doma, če lahko navkljub temu, da dobivajo injekcije, (več ali manj) normalno funcionirajo (niso zadeti). Ker mislim s fantom zelo resno delat na tej njegovi bolezni in njegovem odnosu do nje, me zanima, ali je ob redni terapiji možno, da normalno živiva. Najlepša hvala

Pozdravljeni,

kot ste že ugotovili, je potrebna najprej odločitev, da boš delal na sebi in šele nato se začne pravo zdravljenje. Lahko vam povem, da ljudje velikokrat ne jemljejo predpisane terapije. Vzrokov je gotovo več: eden od njih so tudi neprijetni stranski učinki. Zato je zelo pomembno, da smo do potankosti seznanjeni z terapijo, učinki, kaj vse lahko pričakujemo ob jemanju, tako dobre kot slabe strani zdravila,… Za to pa je seveda zadolžen zdravnik ter seveda oseba, ki bo terapijo jemala. Če nam kaj ni jasno je seveda potrebno to preveriti. Ker pa nisem psihiater bi vas glede vprašanj, ki jih imate o zdravilih in predpisani terapiji usmerila na forum Psihiatrija kjer odgovarja mag.sci. Vanja Fran Rejec, dr. med. specialist psihiater in psihoterapevt.

lepo vas pozdravljam,

Tanja

New Report

Close