Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo bioresonanca in množica alergij

bioresonanca in množica alergij

Pozdravljeni.

Stara sem 30 let in imam že dlje časa probleme z zdravjem.
Že več let me boli želodec (zgornji del), ves čas sem utrujena. Zadnje leto se je problem zaostril. Poleg tega sem pol leta po porodu (hčerka ima zdaj 15 mesecev) začela zbolevati – samo da sem stopila iz hiše, sem staknila prehlad, virozo, angino … V parih mesecih sem pojedla goro antibiotikov (zaradi vnetja sečil sem jih dvakrat jemala tudi v nosečnosti), ki seveda niso imeli nobenega učinka. Privatno sem naredila bris (običajen in na klamidijo) – izvid je bil negativen (‘normalna bakterijska flora’). Izvidi urina, krvi, glukoze, sedimentacije itd. so bili vsi v normi. Zdravnik je zaključil, da sem “pač samo nevrotična” in naj mu dam mir.

Konec decembra sem se začela sem se zdraviti pri bioenergetičarki-homeopatu. Zdaj že kakšne štiri mesece pijem homeopatski napitek (Sanuvis + Citrokehl + Alkala N), od takrat je urin veliko manj kisel (prej 5, zdaj 6,5, včasih prilezem do 7). Tudi zbolevam veliko redkeje.
Jem zelenjavo, sadje, ne jem mlečnih stvari (z izjemo malo mleka v kavi), ne jem mesa (enkrat na mesec puran ali riba), jem kruh, žita in veliko lanenega ter oljčnega olja. Sladkarijam se načeloma izogibam (tu pa tam naredim izjemo).
A še vedno je moje stanje precej zanič. Želodec me še vedno boli (gre za nekakšno topo bolečino, včasih čutim tudi kislino in napenjanje), zaradi želodca me boli tudi glava. Zelo težko se zberem, težko delam. Včeraj sem ponovno preverila kri in drugo: urin v redu, ščitnica v redu, sedimentacija 13 (pred petimi meseci je bila 8 – ne vem, ali ta sprememba kaj pomeni, čeprav je izvid še vedno v normi), ščitnica v redu. Odstopa le kri – pod mejo je hematokrit in neutrofili, rahlo povišani so limfociti.

Ker tako enostavno ne morem več, sem šla danes na bioresonanco (naj omenim, da je pri hčerki že zelo kmalu padel sum na netoleranco laktoze, zato sem morala nehati dojiti; iz domačih ‘observacij’ smo zaključili, da ima alergijo na mleko, beljak, neke vrste ribe in da ne tolerira glutena. Pred parimi dnevi je bila na bioresonanci, kjer so vse to potrdili – dodali so še sladkor (beli in rjavi)).
Moji rezultati bioresonance so me popolnoma vrgli iz tira! Ne smem jesti tako rekoč ničesar! Od žit samo ječmen, oves in koruzo, od zelenjave samo korenje, od sadja banano, višnjo in grozdje, od mesa perutnino. Baje sem alergična na pšenico, ajdo, piro, riž, krompir, fižol, špinačo, paradižnik, med, kavo, sladkor, čaj, jabolka, marelice, breskve, itd itd. Da ne omenjam dlak in gliv in travi in kaj jaz vem česa še. Mleko in jajca absolutno odpadejo!

Je to mogoče? Me zato konstatno boli želodec, sem skoz prehlajena, brez energije in z glavobolom? Kakšna je pot iz tega? Zdravnica (na bioresonanci) je dejala, da je edina varianta – dieta plus terapija, recimo en alergen na teden.

A koliko časa bo to trajalo? Pol leta? Leto? Se je sploh mogoče popolnoma ozdraviti? Zakaj je do tega prišlo? Zaradi antibiotikov? Zakaj je tudi hčerka alergična na vse to? Lahko pri njej mine samo od sebe? Zdaj zelo pazimo na njeno prehrano, ne je ‘nedovoljenih stvari’, od sladkorja samo fruktozo (sadje) in je zdrava. V vrtcu pobira le otroške bolezni (norice, šesto bolezen), ne pa tudi bronhitisov, pljučnic in ostalega, kar se tam bohoti.

Kaj mi svetujete? Je pot, ki jo predlaga zdravnica, prava? Moram priznati, da se mi ob misli, da ne smem ničesar jesti, skoraj meša ….

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Na žalost je bioresonančna terapija dobra samo toliko, koliko je dober terapevt, ki jo izvaja. Vaša zdravnica ne razume, kako deluje ta metoda, niti ne razume, kako se zdravi z bioresonanco.

Če slišim, da je nek terapevt testiral alergijo na sladkor in da je dal pacientu dolg seznam alergenov, ne da bi določil primarne, sekundarne in tercialne, če pacientu predlaga, da bo vsak teden pozdravil eno alergijo, če ne ugotovi vzrokov za nastanek alergij, če ne predlaga drugih spremljevalnih ukrepov (probiotike, dodatne vitalne snnovi, razkisanje …), potem je zame takšen terapevt zanič in ne obvlada svojega posla.

Zato vam predlagam, da si poiščete drugega. Zelo mi je žal, da sem moral tako ostro reagirati, vendar bi bil, po nekajletnem uvajanju bioresonance v slovenski prostor, že čas, da se loči zrno od pleva.

Pojdite drugam, naj vas še enkrat stestirajo in celostno obravnavajo. To si zaslužite, kot pacient in človek!!!

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Hvala za odgovor.

Živim na Poljskem (Krakov), terapevta sem našla preko interneta (osebno ne poznam nikogar, ki bi mi lahko kogarkoli priporočil). V samem Krakovu obstajajo kaki trije, štirje bioresonančni kabineti in to je to. Mojo terapevtko so na internetnih forumih hvalili predvsem zaradi učinkovitosti pri odvajanju od kajenja.

Bioresonanca je bila videti videti takole:
Na prvem obisku me je testirala za okoli 130 alrgenov. Pri vsakem ti napiše +, če si alergičen. Čim močnejša je alergija, tem več plusov imaš. Pri žitih imam recimo po en +, mleko, jajca, govedina, teletina, kava, med, nekatero sadje in dlake pa so kar +++.
En plus naj bi pomenil, da se ta alergen odstranjuje s telesa okoli enega tedna. Dva plusa – dva tedna, trije pa tri.
Glede terapije pa mi je rekla točno tako: za mleko, pšenico, jajca in kandido rabim po tri terapije, da se od-alergiziram, za ostale stvari pa po eno. Po treh tednih od terapije posameznega alergena preveri, ali si še alergičen. Če ji aparat pokaže, da nisi, lahko baje ješ to stvar. In to naj bi bila vsa umetnost.
O zakisanju in drugih stvareh niti besede.

Sama jemljem magnezij in nekatere vitaminske oziroma mineralne preparate (Formula 75 – ne vem, ali kaj takega obstaja v Sloveniji), pijem bazični prašek, jem probiotike, ne pijem mleka in sladkih stvari itd itd.

Bazični prašek se imenuje Alkala N in vsebuje: sodium citrate, potassium bicarbonate, sodium bicarbonate. Mislim, da imajo vaši bazični praški nekoliko drugačno sestavo, ampak tukaj enostavno ne morem do njih. Se morda spoznati kaj na poljski trg, veste, kaj bi bilo tukaj najbolj primerno za razkisavanje?

Še eno ‘praktično’ vprašanje: kje se kupi naprava za klistiranje? V lekarni?

Morda lahko vi predlagate koga, za katerega veste, da stvari obvlada?

Hvala

No, pa se je takšen simptomatski način zdravljenja z bioresonanco razširil tudi na Polsko …

Nič novega ne morem dodati. Alkala N ni dober bazični prašek, ker vsebuje predvsem sodo bikarbono, Ta pa vpliva na želodčno kislino (ki mora imete kisli pH, da uniči bakterije, parazite … v hrani) in obremenjuje ledvice.

Irigator za klistiranje pa kupite v spletnih trgovinah, specializiranih trgovina in lekarnah.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

V forumu smo kolikor se da nekomercialni, poleg tega je v Sloveniji izredno malo terapevtov, ki jih lahko priporočam.

LP

Pa bi lahko napisali kateri so tisti, ki jih priporocate, v privat sporocilu?

Spoštovani!

Če želite, lahko pokličete v našo ordinacijo, kjer vas bomo seznanili z načinom zdravljenja.

Lep pozdrav!

New Report

Close