Najdi forum

BION3

Pozdravljeni,
zanima me koliko časa lahko jemljem neprekinjeno Bion3.
Hvala, Doriana

Spoštovani!

Potrebno se je zavedati, da uravnotežena prehrana – kar pomeni, da uživamo raznovrstno, zdravo prehrano, ki vsebuje dovolj sadja in zelenjave – običajno ne potrebuje dodajanja vitaminov ali mineralov v obliki prehranskih dopolnil.

Za dodatek vitaminov in mineralov v obliki prehranskih dopolnil pa se odločimo, ko organizem kljub omenjeni normalni prehrani potrebuje dodatne količine vitaminov in/ali mineralov, na primer pri:
– povečanih potrebah (nosečnice, doječe matere, obdobje rasti, povečana telesna aktivnost, psihična obremenitev, bolezen ali okrevanje,utrujenost, izčrpanost …),
– nezadostnemu vnosu vitaminov s hrano (diete, hujšanje, podhranjenost …),
– zmanjšanem izkoristku v črevesju (okvare črevesja, jeter, uporaba določenih antibiotikov …),
– povečanemu izločanju iz telesa (ledvična obolenja, sladkorna bolezen …).

Težko vam direktno odgovorim na vprašanje, ker je čas priporočenega jemanja odvisen od vzroka zaradi katerega ste posegla po pripravku in koliko časa je vzrok prisoten. Čas uporabe je lahko zelo različen – od enega meseca pa do precej daljših obdobij.

Vsebnost posameznih vitaminov in mineralov v pripravku Bion3 je takšna, da večinoma ustreza dnevnim potrebam organizma po posameznih vitaminih in mineralih in teh vrednosti ne presega. Torej, s tega stališča dolgotrajna, neprekinjena uporaba Bion3 ni problematična, vsekakor pa dolgotrajna uporaba vitaminsko mineralnih pripravkov pri sicer zdravem človeku nikakor ni smotrna.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close