Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Biometrijski sistemi – ključavnice na prstni odtis

Biometrijski sistemi – ključavnice na prstni odtis

ključ ali odtis prsta?

Glede na poizkus, ki smo ga naredili s kolegi na čitalniku prstnih odtisov, bi se sam raje odločil za ključ. Ampak tudi s ključi so težave. Ključavničarji in vlomilci to vedo. Kako lahko kakšnih 70 ali celo več ključavnic pri nas lahko odpreš takorekoč tik-tak. Kako…pa ne bom razlagal.
Skratka, čitalec smo prelisičili. Memoriran je bil na enega uporabnika, odprl ga je pa drugi.
Predvidevam, da bi naj bila ključavnica in pripadajoči mehanizem nameščena na protivlomnih vratih. Jaz bi se odločil za dve ključavnici različnih modelov. Pa še to za vrata, ki so nameščena v bloku. Za hišo pa so bolj ali ne brez (razen, da jih je lepo pogledat) kakšne koristne funkcije. Če ni v paketu seveda še rešetk na oknih in tako naprej. Kdo se bo pa z vrati ukvarjal, če imajo pa okna bolj slabe pante, a ne.
O lesenih in montažnih hišah pa tudi ni, da bi govoril. Če si v montažni hiši na švoh kavču te lahko skozi steno ustrelijo. V leseno pa se da s kakšno dobro motorko…tako na baterije….da je manj hrupa z lahkoto vstop izboriti, hehe.
No prav, malo sem naložil, apak generalno gledana je situacija natanko približno takšna, kot sem jo opisal. In bi pripisal še : Žal.

Ključavnico in če lahko še psa.Lajanje je prava stvar za odganjanje vlomilca.No, pes naj tehta vsaj od 5 kg naprej.

sem vse prebrau!
ima kdo izkušnje s tipkovnico? mislim na ključavnico na šifro!
Gre mi bolj zato, da ne nosim preveč ključev v žepu!
če ima kdo izkušnje…

Odgovor za Laur… jz mam ključavnico na prstni odtis ekey home. Mi je fajn da ne nosim ključev sabo in jih ne iščem (zmeri ko se mi najbolj mudi).

Glede prelisičenja ključavnic pa ti povem, da itak nikjer nismo varni.

čau!
jaz sem za prstni odtis…. sem sam uporabnik zdaj že 4 leto in še zadovoljen – priporočam.

@alezss
: jaz sem tud ful cajta premišljeval o ključavnici s šifro in pol me je kar prešinilo zakaj bi rabo na šifro, ko pa je na prstni odtis bolj praktično, enostavno in hitro. Pa še poneverba je bolj otežena. Toliko za v premislek.

Pa še da dodam je, da seveda se občasno v nekaj % zgodi da čitalnik ne prepozna. A vedno zaradi prehitrega potega, premočnega pritiska, nepravilnega kota… Kake plitve ureznine ali kaj podobnega niti niso tako hud problem kot sem mislil. Zaradi narave dela sem vedno nekaj popraskan. Zmagovalna varianta pa je isti prst dat v spomin v nekoliko različnih pozicijah.

New Report

Close