Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv Biomedicina, kemija, farmacija – študij

Biomedicina, kemija, farmacija – študij

Pozdravljeni,
sem osnovnošolec, ki je končal 8. razred, in razmišljam kje naj nadaljujem izobraževanje. Predvsem me pritegne laboratorijska biomedicina, kemija ali farmacija. Zato me zanima, ali je bolje da se vpišem v srednjo šolo (npr. srednjo kemijsko) in potem nadaljujem študij ali je bolje da grem na gimnazijo in potem naprej, oziroma katerih študentov so profesorji bolj veseli oziroma kateri imajo več znanja?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!

Pozdravljeni!
Na vaše vprašanje ni enoznačnega odgovora. Svetujem vam, da najprej premislite kako trdni so vaši načrti glede izobraževanja. Če ste trdno odločeni nadaljevati študij po končani srednji šoli še na fakulteti, ali bi raje prej prišli do poklica in se finančno osamosvojili.
Če niste trdno odločeni za nadaljevanje študija, vsekakor izberite srednjo šolo.
V kolikor pa ste odločeni za fakultetni študij, pa vam svetujem da se vpišete na gimnazijo, ki vam bo dala večjo širino. Še posebej je to pomembno, če se boste želeli delovati na znanstvenem področju.
V obeh primerih bi morali določena znanja poglabljati. Po srednji šoli bi imeli malo lažje sprejemanje znanja na področju praktičnih vaj, po gimnaziji pa boste lažje sledili novim dognanjem in literaturi v tujem jeziku, kar je zelo pomembno.
Glede profesorjev je pa jasno, da so veseli prizadevnih, uspešnih in predvsem resnih študentov ne glede na to, od kod prihajajo.
Želim vam, da bo vaša odločitev prava in da vam bo prinesla veliko zadovoljstva v življenju.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close