biološki starši
imam prijatelja, ki je star 27 let in so mu sedaj starši povedali, da je posvojen. fantu se je popolnoma odtrgalo, popolnoma je razdvojen in zmešan….zdaj pa se mu je zgodilo, da mu je po 6 mesecih od kar so mu povedali, umru oče in ima dvojno težavo. bioloških staršev ne pozna. jaz osebno mislim, da je prav, da se otroku od začetka pove,da je posvojen. zaradi tega ga vi ne boste imeli nič manj radi in tudi otrok ne bo imel vas nič manj rad. vi ste vse kar ona ali ona ima in pozna. drugega življenja ne pozna.
vsaj jaz osebno sem zato, da se z otrokom čim več pogovarja o vsem, tudi kaj otrok čuti in misli. to, da pa CSD ko je že vse določeno in jasno, da bo otrok ostal pri posvojiteljih, pa da še kar navija, da bi šel nazaj in najbrž tudi šunta biološke starše, se mi zdi pa totalna svinjarija. ker samo drek meša vsem : biološkim staršem, posvojiteljskim staršem in otroka…
ker pa ni jasnih pravil, je treba vztrajati na svojem. jaz osebno bi rada vedela od koga posvjama otroka ali pa da biološka mati napiše vsaj pismo za otroka in obrazloži svojo situacijo ( ne zaradi mene ), zaradi otroka. seveda je vse to težko, predajanje otrok. pejte pogledat na youtube.com videjote ko tujci posvajjao na kitajskem. ravno zadnjič sem gledala tak video, kjer je bila punčka pri rejenki, ki jo je imela zelo rada in ko je bil čas za posvojitev ( v tujini je pravilo, da otroka pod 1 leto ne dajo v posvojitev ), sta se mamica in rejnica srečali. na začetku je rejnica imela v rokah punčko kar naprej in je bodoča mamica počasi se z njo spoznavala, potem pa je rejnica vidno predala otroka mamici v naročje. in razlagala punčki, kako se bo lepo imela z “nino”, ker se bosta igrali skupaj in itd….sej otrok ne razume besed, razume pa energijo. rejnica je predala fotografije staršem od otroka….
skratka v tujini imajo to organizirano….si 7 dni tm naprimer eni celo mesec ali več…in se postopoma spoznavaš…tako imajo rejniki, sirotišnice in otrok čas, da se z novimi starši spoznajo in pridobijo zaupanje v njih. ne moreš pa seveda kar priti in otroka vzeti in bye bye…to pač tako ne gre. in isto bi moralo biti tudi pri nas, ko je biološka mama poznana in želi oddati otroka takoj v posvojitev po rojstvu. takih primerov ni veliko, so pa….
za vse ostale otroke, ki pa so starejši, pa bi moral biti CSD bolj jasen in bi moral gledati v dobrobit otroka, ne pa kaj govorijo biološki starši….posvojiteljski starši v resnici niso zaščiteni nič. so samo dobri ljudje, ki vzamejo otroka, ker za njega ne moreš skrbeti in v njega vlagajo čas, denar in energijo. ga spoznajo z celo družino in se seveda zaljubijo v tega otroka in eno leto ne morejo v miru spati…ker nikoli ne vedo, kdaj in če se bo biološka mati odločila, da si bo zdej pa najdla službo, da pa bo najdla prostor – stanovanje…itd itd
v resnici pri nas posvojiteljskega sistema sploh nimamo. tudi to, da ima mati možnost eno leto se odločati drugače, je sistem rejništva, ne pa posvojitelja. tega časa sploh ne bi smelo biti. imaš 9 mesecev časa, da si urediš življenje oz. uporabljaš zaščito, da se z takimi težavami ne ukvarjaš ali pa greš na splav…možnosti je veliko…samo da spregledaš vse in se odločiš za ta najbolj zakomplicirano, ti v resnici ne more biti kaj veliko mar za otroka ali pa se ne zavedaš teže odgovornosti do njega…
Pozdravljeni,
Tudi sama sem se odločila, da bom skušala navezati stik s svojimi biološkimi starši. Posvojena sem bila takoj ob rojstvu, iz bivše Jugoslavije. To je pa tudi vse kar vem o tej situaciji. – prevzeli so me v porodnišnici nekaj dni po rojstvu. Krušni starši pravijo, da nimajo nakakršnih podatkov o mojih bioloških starših. Zanima me, kam naj se obrnem za kakršen koli nasvet kje in kako iskati. Naj se napotim na najblizji center za soc. delo? Če ima kdorkoli kakršnokoli informacijo ali izkušnjo, bi bila zelo hvaležna, če jo deli z mano. Lp
najaaja
Re: biološki starši
11.09.11 01:50
Pozdravljeni,
Tudi sama sem se odločila, da bom skušala navezati stik s svojimi biološkimi starši. Posvojena sem bila takoj ob rojstvu, iz bivše Jugoslavije. To je pa tudi vse kar vem o tej situaciji. – prevzeli so me v porodnišnici nekaj dni po rojstvu. Krušni starši pravijo, da nimajo nakakršnih podatkov o mojih bioloških starših. Zanima me, kam naj se obrnem za kakršen koli nasvet kje in kako iskati. Naj se napotim na najblizji center za soc. delo? Če ima kdorkoli kakršnokoli informacijo ali izkušnjo, bi bila zelo hvaležna, če jo deli z mano. Lp
Oglasi se, če vidiš moje sporočilo… Imam vrašanje zate…..
Lep pozdrav!!! malena
najaaja
Re: biološki starši
11.09.11 01:50
Pozdravljeni,
Piši mi na mail [email protected]! Lahko ti pomagam:))))))