Najdi forum

Biološka zdravila

Spoštovani,
prosim, če mi lahko poveste kdo je opravičen do bioloških zdravil.
Konec avgusta imam v UKC Ljubljana pregled. Na nadledvični žlezi imam nekaj tumorjev dva sta grda-nevarna-rakasta in vas vljudno prosim, če sem opravičena do tega zdravljenja in kdo lahko predlaga-odloča o takšnem načinu zdravljenja.
Prosim pa še kakšen je protokol zdravljenja sicer.
Sicer pa sem že pred časom imela zastoj in infarkt srca, imam težave z ožiljem in imam sladkorno bolezen na insulinski črpalki.
Prosim za pomoč in možnosti.
Lepo vas pozdravljam in želim vse dobro!
Sonja

Spoštovana gospa Sonja!
Žal vam ne morem odgovoriti tako, kot pričakujete. Za določitev diagnoze in za odločitev o načinu zdravljenja je vsekakor edini odgovoren vaš lečeči zdravnik. Samo zdravnik je odgovoren za vrsto zdravila, za katerega meni, da je v danem primeru najučinkovitejše.
Z ozirom na vaše zdravstveno stanje in z ozirom na stopnjo ugotovljene bolezni ne dvomim, da ne bi izbral najbolj učinkovitega zdravila. Ni pa nujno, da bi bilo to zdravilo ravno biološko zdravilo. To odločitev moramo prepustiti zdravniku.
V kolikor pa bo zdravnik predpisal zdravljenje z biloškim zdravilom, ga boste vsekakor tudi dobili.
Protokol zdravljenja pa je odvisen od vrste in stopnje bolezni, zato vam na to vprašanje ne morem odgovoriti, ker ta problematika ne sodi v moje področje.
Svetujem vam, da si ne delate prevelikih skrbi glede samega zdravljenja. Zdravnik, ki vas bo prevzel, se bo zagotovo zavzel za vas, še posebno, ker imate več spremljajočih bolezni. Poleg tega vam svetujem tudi, da si vzamete čas in si napišete na listek vsa zdravila, ki jih jemljete in ne pozabite vzeti s seboj zadnjih izvidov vseh bolezni, ki vas trenutno pestijo. S tem boste zdravniku olajšali odločitev glede samega zdravljenja.
Tudi jaz vam želim vse dobro in vas lepo pozdravljam!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close