Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom biološka čistilna naprava

biološka čistilna naprava

Razmišljamo, da bi za odpadne sanitarne vode vgradili lastno biološko čistilno napravo (hiša – novogradnja). Po zbiranju informacij ugotavljam, da so cene zelo različne. Zanimajo me praktične izkušnje od lastnikov in uporabnikov take čistilne naprave. Torej, kako ste zadovoljni, kje ste kupili (in za koliko), se kaj kvari, ali smrdi…

Prosigma, nabavili model Vario, ki ga ne prodajajo več (po mojem mnenju pa sedaj prodajajo še boljše oz. z njižjimi stroški servisa). Zadovoljni zelo, v letu in pol se ni še nič pokvarila, smrdi nič ne. Cena je bila takrat okrog 3000 eur + nekaj je bilo stroškov za odkop in betoniranje “temelja”. Luknjo smo skopali že hkrati s temelji in jo zasuli nazaj, tako da ni bilo nekega štemanja v temelje.

Vsaj takrat je bila biološka čistilna cenejša od mehanske, če si upošteval, da za delovanje porabi manj elektrike.

Prodajalci lovijo stranke z dejstvom, da ne bo treba plačevati okoljskih dajatev. Mi smo se kar namatrali, da so nam na komunali priznali to olajšavo, ki za 2-člansko gospodinjstvo in pribl. 5m3 vode na mesec znaša 2 eur. Načeloma pa je po drugi strani treba plačevat servis, ki stane pribl. 100 eur na leto. Tako da glih neke računice tu ni. Itak pa smo vedeli, da je ne bo, mi smo jo postavili zato, ker imamo zelo majhno parcelo in ne želimo sporov s sosedi zaradi morebitnega odtekanja fekalij.

Najbrž najkvalitetnejše in tudi najdlje preiskušane (na zahtevnem nemškem trgu) biološke čistilne naprave v Sloveniji zastopa EKORIM

Forum je sicer namenjen izmenjavanju mnenj.
Če konkurenca dela tako, pa dajmo še mi….

Hišna čistilna naprava TRAIDENIS nudi najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Po podobni formi se proizvaja v 5 državah Evropske unije.

New Report

Close