Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina biokemijske preiskave

biokemijske preiskave

Spoštovani,

že nekaj let se bojujem z motnjami hranjenja, pri čemer imam obdobja, ko je bolše in seveda težja, ko mi teža zaradi psiholoških dejavnikov pade. Ker se bolezen vleče že nekaj časa, bi rada opravila preiskave notranjih organov, da bi se prepričala, da ni morda s katerim v delovanju kaj narobe. Sicer se dobro počutim, nimam nobenih simptomov ali težav, bi pa rada bila prepričana. Odločila sem se, da bom naredila krvne teste v laboratoriju synlab, kjer ponujajo vse priskave in ni čakalnih dob, tudi terapevtka mi je svetovala, da naj se obrnem nanje. Zanima me, katere preiskave mi svetujete. Rada bi namreč ugotovila, kakšno je delovanje ščitnice, jeter, ledvic in kako je z ostalimi snovmi. Katere preiskave naj naročim? Ne spoznam se namreč toliko ne biokemijske oznake (predvsem oznake encimov, hormonov).

Najlepša hvala za vaš nasvet.

Saj ne rabite natačno vedeti imena vseh preiskav, le povejte, kaj želite preveriti, sicer pa za ščitnico TSH in morda FT3 in FT4, za jetra (in slinavko) hepatogram (AST, ALT, GGT, bilirubin, amilaza, lipaza), za ledvice recimo običajni pregled urina + urea, kreatinin, urat.

Toda, kaj boste storili z rezultati? Kdo vam jih bo interpretiral?

Matjaž

Spoštovani!

Pridruzujem se Matjazevemu mnenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close