Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija biokemijska preiskava

biokemijska preiskava

Pozdravleni!

Izvidi so mi pokazali nekaj odstopanj, mi lahko pojasnite spodnje vrednosti:
S-Kreatinin: 40.8
S-Trigliceridi: 0.47

Hvala za pomoč in pojasnila,
lep pozdrav, kleopatras

Spoštovani!

Žal vam v tem primeru ne morem napisati nič smiselnega, saj niste napisali, v kakšnih enotah je bila meritev izvedena in kakšne so referenčne vrednosti konkretnega laboratorija, še manj pa, koliko je stara oseba, ki ji je bil odvzet vzorec, kakšnega spola je, koliko tehta ter predvsem, zakaj je pa bila opravljena meritev. Žal nisem vedeževalka.
Drugače je, če je oseba, ki to sprašuje v živo pred tabo – potem jo vidiš, vprašaš kar meniš, da je potrebno, pojasniš. Takole pa res ni moč reči nič smiselnega.

Mogoče je bil kreatinin izmerjen v krvi (S kot serumski) in mogoče je bila uporabljena enota mikromoli na liter in v tem primeru je najbrž vrednost nizka oz. normalna, kar lahko pomeni, da je bila oseba, ki ji je bil odvzet vzorec, suha, ima malo mišične mase… in najbrž pomeni tudi, da kreatinin ni povišan… Znižan je lahko ob normalni nosečnosti, patološko ali mejno normalno zmanjšani mišični masi np. zaradi starosti ali ob hujši jetrni bolezni…

Še težje kaj “šlogam” o trigliceridih. 0,47? Česa na kaj in koliko je za vaš laboratorij normalno? Če govorimo o milimolih na liter naj bi bilo normalno 0.11-1.7 mmol/l.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close