Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina biokemične preiskave

biokemične preiskave

Prosim, da mi pojasnite, kaj med rezultati biokemične preiskave krvi pomeni :

preiskava vrednost orient.ref.vrednost
S-RF 25 E/ml do 14

Vse ostale rezultate razumem, pri opisani, kjer gre za ocitno zelo povišano vrednost nad orientacijsko, pa sploh ne vem, na kaj se nanaša.

S spoštovanjem vas pozdravljam,
Andreja

Spoštovani!

Oprostite, ne vem, kam sodi ta preiskava. Prosim, če sporočite kaj več, saj kratica najbolj odgovarja revmatoidnemu faktorju, kar pa ni smiselno, saj tovrstne preiskave ne sodijo v običajni spekter preiskav, ki bi jih naročal vaš osebni zdravnik, hkrati pa je to imunološka in ne biokemična preiskava. Mora biti še kaj drugega pripisanega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za hiter odgovor, vendar vam ne morem ničesar več dodati. Podatke sem natančno prepisala iz laboratorijskega izvida, poleg trigliceridov in holesterolnih povišanih vrednosti je med vsemi rezultati tudi ta označen s črko H, kar očitno pomeni povišano vrednost. Naveden je v rubriki biokemicne preiskave, sledijo se druge, sla sem na rutinski, preventivni pregled. Moj splosni zdravnik si vzame razmeroma malo casa za pojasnjevanj rezultatov, dal mi je povsem ustrezne napotke v zvezi z dieto in zdravili zaradi previsokega holesterola, o tem podatku pa ni omenil nicesar. V krogu svojih znancev, med katerimi so tudi zdravniki, mi nihce ni znal odgovoriti. Ker se mi zdi med.over.net cudovit nacin za hitro in dovolj ucinkovito zbiranje podatkov, sem se obrnila na vas. Zaradi tega ne bom obremenjevala svojega zdravnika z novim obiskom. Sklepam, da potatek ni prevec alarmanten, sicer bi me zdravnik nanj opozoril, pa vendar me zanima, na katerem podrocju moji rezultati tako odstopajo od tistih, ki stejejo za ustrezne.
Kratko pojasnilo bi zadostovalo. Sicer bom ob kontroli cez stiri mesece povprasala zdravnika, ki je analizo narocil.
Zahvaljujem se za trud in vas lepo pozdravljam. NN

New Report

Close