Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo bioidentični hormoni

bioidentični hormoni

ker dam veliko na vaše mnenje, me zanima, kaj vi menite o bioidentičnih hormonih?

Zanima me še, kaj menite o koralnem kalciju, ali ga svetujete in ali obstaja možnost, glede na to, da prihaja iz Japonske, da je tudi radioaktiven?/glede na zadnje dogodke/

Hvala za vaš odgovor

Bioidentični hormoni so zelo koristni in uporabni, vendar je potrebno najprej narediti hormonske teste (priporočam teste s slino), da sploh vemo, kateri hormoni niso v redu.

Koralnega kalcija nisem nikoli priporočal, ker imamo vsi dovolj kalcija, potrebujemo druge minerale.

Pred kratkim sem se pogovarjal z drugimi terapevti, predvsem zdravniki, ki so naredili več tisoč preiskav in pri nobenem niso našli pomanjkanja kalcija, ampak predvsem kalija, magnezija, cinka, selena …

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Zanima me,če veste kje v Mariboru si lahko dam narediti hormonske teste in kje potem lahko nabavim bioidentične hormone,če bi le ti bili potrebni.
Kako pa je z uživanjem 7-keto DHEA,je tudi potrebno prej na hormonske teste ali ga lahko uživam brez njih.Stara sem 46 let in lotevajo se me začetni znaki menopavze,ki jih prej nisem poznala.

Hvala in lep pozdrav!

Nikjer v Sloveniji ne delajo teh testov, lahko pa vam posredujem naslov nemškega laboratorija, kjer lahko naredite test. Pišite mi na spodnji e-naslov.

Vedno je potrebno narediti test, šele nato jemati bioidentične hormone. Kljub temu, da so naravni, vplivajo na naše telo, zato jih ne moremo jemati kot “bombone”.

V zadnjem času so se pojavili seminarji, članki in knjige o bioidentičnih hormonih, ki obljubljajo same čudeže. Ja, pomagajo pri različnih težavah, vendar je najprej potreben test.

Pri menopavzi je potrebno upoštevati tudi zakisanost telesa. Ste si jo že izmerili?

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close