Biogaia-coli prev-ad3
Pozdravljeni!
Nič od naštetega se ne izključuje, tako da lahko mirno otroku dajete vse troje. Časovna razlika ni potrebna.
Pazljivi morate biti edino pri kapljicah AD3. Verjetno so vas opozorili, da A vitamin pri dojenčkih pogosto povzroča krče. Da se temu čim bolj izognete je potrebno AD3 kapljice uvajati postopoma (začnite z 1 kapljico dnevno in nato vsak tretji dan dodajte 1 kapljico dokler ne dosežete predpisanega števila kapljic). V redkih primerih otrok kljub vsemu ne prenaša vitamina A in v takšnem primeru pediater nato predpiše samo D vitamin (kapljice Plivit D3).
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
zanima me, ali se izključujejo kapljice coliprev in vetrovne kapljice Koroških lekarn. Moja 11 tednov stara punčka ima namreč močne krče. Navedene vetrovne kapljice pred obrokom namreč ne pomagajo, pomagajo pa občasno za pomiritev (malo na dudo). Sedaj sem izvedela za te coliprev kapljice, jih bom poskusila vendar me zanima, če ji lahko dam občasno kakšno kapljico vetrovnih kapljic koroških lekarn?
Najlepša hvala za vaš odgovor!
Lep pozdrav,
Nina
Spoštovani!
Vetrovnih kapljic Koroških lekarn natančno ne poznam, predvidevam pa, da so po sestavi nekako podobne našemu sirupu proti krčem – Malček sirup za dojenčke proti krčem, Galenski laboratorij Lekarna Ljubljana. Če gre za podobno sestavo, potem se pripravka lahko tudi kombinirata.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
BioGaia so probiotične kapljice, ki jih uporabljamo pri otrocih za urejanje prebave in/ali blažitev kolik oziroma trebušnih krčev v začetnih tednih oziroma mesecih po rojstvu. Kapljice Plivit D3 (vitamin D) pa se daje otrokom od prvega tedna starosti pa vse tja do dopolnjenega enega leta, po potrebi še naprej, zlasti v zimskih mesecih. Vitamin D se dodaja dojenčkom z namenom preprečevanja rahitisa. Brez težav se lahko uporablja oboje kapljice.
Lep pozdrav,
Spoštovani!
Sirup Malček vsebujejo samo naravne sestavine: janež, kumina, komarček,.., eterična olja, ki pa so povsem varna za otroke in se lahko brez skrbi uporabljajo pri dojenčkih za pomiritev krčev. V kolikor zgolj uporaba sirupa Malček ni dovolj, se seveda lahko kombinira tudi s sočasno uporabo probiotičnih kapljic Biogaia.
Poleg terapevtskih ukrepov seveda svetujemo tudi druge ukrepe. Priporočamo, da otroka, ki ima trebušne krče, nosite, zibljete ali peljete v vozičku na sprehod. Otroka lahko tudi nežno masirate po spodnjem delu trebuščka. S konicami prstov in dlanjo krožite po trebuščku v smeri urinega kazalca.
Zlasti pa je pomembno, da sami poskušati ostaneti čimbolj mirni in nervoze ne prenašate na otroka, ker mu s tem samo še poslabšate situacijo.
Lep pozdrav,