BIOENERGIJA IN KEMOTERAPIJA
O matičnem mlečku, o katerem govori Alamut, je bilo že veliko napisanega. Imenuje se Revita (sori, ker delam reklamo, ampak želim napisati, kako se ta stvar prodaja…). Nekdo te navduši za to zadevo, potem pa sam hodiš kupovati in tisti, ki te je navdušil, dobi provizijo, ko jemlje zase. Evo, pa smo že pri mrežnem marketingu. Toliko o brezplačnih informacijah, hehehe…
Sama sem bila na predstavitvi tega izdelka. Matičnega mlečka je zelo malo ,povdarek je na španskih pomorančah (niso mi znali če so eko ptidelane), stabilizatorji tudi niso omenjeni ,skratka sem bila samo živčna ker sem zapravila čas za to …….Seveda , zraven sebe je prodajalec imel stranke , ki so vneto pričevale o zdravilnosti tega izdelka.lp
……..je cist enostavno, a ne? BIOENERGIJA nima nic veze z Zakonom o zdravstvu, BIOTERAPIJA pa ima….
Torej dokler je bioenergija “prosta” ni tožnika??
V primeru, da jo uporabljaš v humanitarne svrhe pa si že lahko kaznovan (seveda če to ne izvajaš v okviru zdravstva).
Kar zadeva pisanja o matičnem mlečku pa naslednje in še nekaj naslovov, nekaj strokovnega – žal še vedno v izvirnem jeziku, pa ne bo težko razumeti. SAMO PROSIM, ne me optoževati vsiljevanja srbščine (namreč nimam časa Vam priskrbeti prevoda)
APOTEKA IZ KOŠNICE
Matični mleč za dugovečnost
Uspešno se koristi u humanoj medicini, posebno u gerijatriji i pedijatriji, za regulaciju rada žlezda s unutrašnjim lučenjem, naročito nadbubrežne, zatim kod malaksalosti, depresije…
Još od vremena Hipokrata poznato je korisno delovanje matičnog mleča na ljude i životinje. Za njegovu lekovitost znali su i stari Kinezi koji ga nisu koristili u čistom stanju, već su, prema drevnim receptima, bolesnicima i starima davali larve iz matičnjaka, jer su verovali da one produžuju život, regenerišu ćelije i pomažu ozdravljenju.
Matični mleč je proizvod sekrecije žlezda mladih pčela i predstavlja za njih isto što i majčino mleko za decu – hranu. Zato ga još zovu pčelinje mleko. Larve se hrane isključivo njime u prva tri dana života, a matice neprekidno. Zahvaljujući toj hrani matica je ustanju da za jedan dan snese i 2.000 jaja dvostruko težih od nje same. Ovako impresivna biološka reprodukcija i podstakla je brojna istraživanja koja su potvrdila blagotvorno dejstvo ovog prirodnog biostimulatora i na čovekov organizam.
Mleč je bele do bledožute boje (u zavisnosti od primesa cvetnog praha, ali mu to ne utiče na kvalitet i farmakološke osobine), karakterističnog kiselkastog ukusa i mirisa, manje ili veće gustine, najsličniji mileramu.
Naučnici se slažu da ima baktericidne osobine – zaustavlja i ubija bakterije, ali i usporava starenje, poboljšava apetit i zdravstveno stanje, otklanja umor očiju, ublažava reumu, snižava nivo šećera u krvi, ubrzava metabolizam… Procese regeneracije i detoksikacije, koji se tokom godina i starenja kod čoveka postepeno usporavaju, matični mleč ubrzava i pospešuje. Stoga se njegovom upotrebom može produžiti životni vek tkiva, organa i celog organizma. Svojom energijom i aminokiselinama blagotvorno deluje na nerve i podstiče proizvodnju ćelija zaduženih za odbranu organizma od infekcija, to jest, jača imuni sistem. Blagotvorno deluje i na polne i reproduktivne organe.
Pod jezik i direktno u krv
Preporučuje se da se matični mleč uzima pomešan s medom, jer mu se tada pojačava dejstvo, ili rastvoren u 20 ili 40 postotnom alkoholu i nakapan pod jezik, jer tada odlazi direktno u krv, pošto alkohol širi pore sluznice. Ispitivanja su pokazala i da u prirodnom obliku daje veoma dobre rezultate, a preporučiju se jedna do dve kašičice dnevno na sat pre doručka .
Može se koristiti i svež matični mleč s prethodno kuvanim mednim sirupom ili mleč u tabletama s grožđanim šećerom.
Do sada u prirodi nije pronađena nijedna materija koja sadrži tako velik broj različitih vitamina i u toj količini kao matični mleč. Farmakolozi i hemičari tvrde da je to multivitaminski proizvod veoma komplikovanog sastava. Savremena biohemijska analiza pokazuje da je matični mleč biološki visokoaktivna i veoma kompleksna supstanca koja, pored belančevina, aminokiselina, ugljenih hidrata, masti i mineralnih materija, ima i mnogo vitamina (aneurin – B1, riboflavin – B2, piridoksin – B6, cijanokobalamin – B12, biotin – vitamin H, inozitol, zatim folnu kiselinu – vitamin B9, tokoferol – vitamin E…), kao i neke hormonima slične supstance. Stručnjaci tvrde da matični mleč sadrži više pantotenske kiseline (vitamina B5), značajnog za produženje života, nego bilo koja druga supstanca biljnog ili životinjskog porekla. U jednom gramu matičnog mleča nađeno je 89 miligrama tog vitamina koji ubrzava rast i sastavni je deo brojnih kofermenata, čime i utiče na delovanje endokrinog sistema čoveka.
Zbog toga se uspešno koristi u humanoj medicini, posebno u gerijatriji i pedijatriji, za regulaciju rada žlezda s unutrašnjim lučenjem, naročito nadbubrežne, gušterače i štitne, zatim kod malaksalosti, depresije…
No, bitno je da se on koristi najkasnije 48 sati po vađenju iz košnice, pošto mu posle toga bioaktivnost opada. Međutim, ruski naučnici su uspeli da ga postupkom liofilizacije održe u aktivnom stanju godinu dana, ali je važno čuvati ga u frižideru.
VERJETNO SE BOSTE STRINJALA Z NAPISANEM ?
http://www.smas.org/documents/Vol5_2_Ostojic.pdf
http://www.lunin.net/zdravje/slo/ZdravjeIzNarave/Med/399/
http://www.altius.si/energovit/gelee.html
G. Vrba, (po vašem) priporočanje homeopatskega zdravljenja (katerega izvajajo zdravniki) in dajanje informacij o kliniki, ki to izvaja – ni reklama (pa tudi če je treba v naprej plačati 3000 Eurov.
http://users.volja.net/stane-plut/stran_nova/splosno_o_pridelkih/splosno/mlecek.htm
http://new.slovenski-cebelarji.com/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=109