bioenergetiki
glede CP in alternativnega zdravljenja je moje mnenje tako: pri CP so nepopravljivo poškodovani deli možgan in nič in nihče jih ne more več popraviti! Razni zdravilci, bioenergetiki, vrači in kar tega še je, samo veselo služijo na račun obupanih staršev. Če bi kaj od teh čarovnij pomagalo, verjemite, ne bi bilo prizadetih otrok.
Res, ne želim vam jemat poguma, ki ga še tako potrebujete. Sicer ne vem, koliko je vaš otrok prizadet. Najbolj mu boste pomagali s tem, da se čimveč ukvarjate z njim, ga učite stvari, ki jih v življenju potebuje in veliko telovadbe, se pravi fizioterapije. Fizioterapevt naj vam pokaže vaje za doma in to tudi delajte z otrokom. Logoped vam bo pomagal v zveti z govorom. In radi imejte svojega otroka!
Sax,
se strinjam z Maretom. Bioenergija itd. lahko le pomaga zmanjšati določene posledice (npr. pozornost, imunski sistem itd.) ne more pa pozdraviti osnovne bolezni. Sicer pa je vse stvar prepričanja.
Lep pozdrav, Petra
Mi imamo zelo dobre izkušnje. Otrok ima (oz. je imel) diagnozo CP I.-II. stopnja. Danes je star 2,5 leti, hodi normalno, teče, igra nogomet, skače na trampolinu…
CP se je očitno izvenela.
Ampak mi smo z otrokom delali non-stop. To pomeni, od postavitve diagnoze (pri njegovi starosti 1 leta) pa vse do danes.
Fizioterapija v ZD, ki jo dobiš 1x na teden, ni rešitev. Mi smo se učili vaj in delali z otrokom doma po 4 ure dnevno ali več. Ob tem smo redno, to je 1 terapija, ki traja 4 dni zaporedoma, vsak mesec, hodili k zdravilcu Tomotu v Podčetrtek.
In danes ne želim razglabljati, kdo je več pomagal mojemu otroku, ampak prepričana sem da fizioterapija in zdravljenje pri Tomotu.
Verjamem, da ne morejo obnoviti poškodovanih možganov in narediti čudežev. Se pa da marsikaj!
V Podčetrtku sem srečala veliko otrok s CP, ki hodijo na terapijo. Tudi taki, ki jim zdravstveno osebje ni nikoli predvidelo hoje, pa so že naredili kakšen korak.
Vsak pa mora početi tisto, v kar verjame.
Polnočnica,
tako je – vse je stvar prepričanja. Čeprav bioenergija ne more obnoviti poškodovanih celic, pa mogoče pomaga k vpostavitvi novih živčnih poti.
Po svetu je veliko raziskav, ki potrujejo ali zanikajo, vpliv alternativnega zdravljenja pri različnih boleznih. Eni zagovorniki zagovarjo alertnativo, drugi zavračajo.
Upam, da bodo raziskave šle še naprej. Do takrat pa je vse prepuščeno lastnemu prepričanju.
Lep pozdrav, Petra
Pošlji oblikovano (02-09-05 12:37)