Najdi forum

Pred leti sem bila pri enem “bioenergetiku”…nikoli več ne bi šla k temu..pa zdaj ne bi o tem. V glavnem nikoli več ne bi ponovila preizkušnje.

In kaj ostaja zdaj…en strah , da bi on kaj počel, vplival na daljavo, itd…tega me je nenormalno strah in kaj to pomeni…Tega preprosto ne želim.

Pa tudi jeze do njega nočem čutiti, v glavnem glupa težava…ampak kak nasvet bo dobrodošel.

Lp

Pozdravljeni!

Žal mi je, da ste imeli slabo izkušnjo. Sicer ne vem kaj se vam je tam dogajalo, si pa predstavljam, da če ste ob bioenergetiku doživeli nekaj negativnega ali celo zlorabo, je to še posebej težko, ker ste pri tej osebi iskali pomoč.

Vaša čustva so odziv na situacijo, ki je očitno pustila močan vtis na vas. Strah, ki ga čutite glede vpliva na daljavo, lahko izvira iz občutka nemoči ali izgube kontrole, ki ste ga doživeli med ali po seansah z bioenergetikom? Ta strah je lahko tudi posledica prekoračitve vaših osebnih meja ali občutka, da je nekdo drug prevzel nadzor nad vašim dobro počutjem? Ta strah lahko izhaja iz preteklih izkušenj, kjer ste se počutili ranljive ali izpostavljene.

Kar zadeva vašo jezo, je pomembno razumeti, da je jeza naravno čustvo, ki služi kot signal, da so bile vaše meje prekoračene ali da so vaše potrebe prezrte. Čeprav je ne želite čutiti, je pomembno prepoznati, da je jeza lahko koristna, saj vam lahko pomaga razumeti, kaj vam je pomembno in vas motivira k dejanjem, ki vas ščitijo ali spodbujajo k spremembam. V psihodinamičnem kontekstu bi jeza lahko nakazovala na konflikt med vašimi notranjimi željami in zunanjimi izkušnjami, ki ste jih doživeli.

Kot psihoanalitik bi vam svetoval, da raziskujete te strahove in jezo v varnem terapevtskem okolju. S pomočjo terapije lahko raziščete izvor teh čustev, razumete njihove korenine in kako vplivajo na vaše sedanje življenje. To lahko vključuje ozaveščanje in predelavo vaših preteklih izkušenj ter trenutnih občutkov strahu in jeze. Sčasoma takšna čustva preidejo v nekajbolj produktivnega in manj obremenjujočega.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close