Najdi forum

Hmmmmm………ok? A misliš s tem povedati kakšno sporočilo?

Če nočeš jesti aspartama to ni noben problem. Tudi jaz osebno bi bil raje prviden z njim. A si zdaj razumel vse skupaj tako, da bioenergetika deluje?

Za nekoga deluje, za drugega ne….Vsak naj sam proba, če želi..Če ne, pa tudi prav.

No, lahko bi se reklo, da za ene deluje. Pomembno je pa povedati, da deluje predvsem na zdravih ljudeh, ki potrebujejo samo malo pozornosti. Če je kaj narobe s tabo pejdi raje k zdravniku, potem se pa lahko drugje pocrkljaš.

Sam ne vidim človeka ali katerokoli živo bitje, le kot snovno telo…..Z energetskega vidika naše telo obdaja EM polje. Saj je že večkrat dokazano, da bivanje v bližini radijskih oddajnikov ali VN napeljav, škodljivo vpliva na naše celične procese in moti lastno EM polje. To umetno, vsiljeno EM polje deluje kot šum oz. motnja, kar privede do raznih anomalij in bolezni, kot je rak.

Prav tako nam je vsem znano, da začutimo človeka, ko smo v njegovi bližini..Njegovo EM polje vpliva na naše in to občutimo.
Zato bioenergija deluje…Kakšni so učinki, pa je seveda odvisno od samega iniciatorja in njegovih sposobnosti.

Ko bo človeštvo dovolj poznalo vpliv raznih EM energij na naše delovanje, bomo lahko zdravili na nivoju energije. Ne bomo rabili nobene farmacije.

Spet tista mala anomalijica z “večkrat dokazano” in neviden nateg.
V resnici je dokazano, da nima magnetno polje nobenega škodljivega učinka. Uporabno je sicer v medicini za merjenje prisotnosti določene vrste materije ampak to zadeva polja, ki so tisoškrat ali milionkrat močnejša od tistih ob daljnovodu, pa tudi ta niso škodljiva. Tudi tista famozna WHO organizacija je končno zaključila, da magnetna polja (nizkih frekvenc-to je zato, da se lahko še vedno prodaja zaščitnike za mobilne telefone) ne povzročajo nobene škode za zdravje.

Pa dejva reči tako. Bova poskušala z malo refleksije.

Daljnovodi škodujejo, ker imajo EM polja in tista polja vsi itak vemo, da so packarija in umazanija in zastrupljajo, znanost se pa igra, da ve, pa v resnici ne ve in tisto povzroča tumorje, rake, levkemije, možganske tumorje in je kancerogeno in povečuje stres, migreno, debelost, neplodnost, impotenco, indoktrinacijo, plešavost, nevrotičnost, varanje, bankrot, recesijo, nespečnost, zadrževanje vode, brezvoljnost in še in še in še. Polje od kamnov pa itak da zdravi, ker vsi vemo, da EM polja imajo učinek na telo, ki ga znanstveniki ne vidijo, ker berejo samo knjige, namesto, da bi prišli sem pogledat moj magnet. Ko pa rečejo, da se na poskusih izkaže, da ni popolnoma nobenega učinka je pa to samo zato, ker ne razumejo, kako deluje in ne, nisem funkcionalno nepismen če pomešam dejstvo, da ne deluje na poskusih s tem, da ne razumem kako naj bi sploh to delovalo.

Pa pojasni to; penis gre noter, otrok ven, HA ?!? Ha?!?!?!? Kje je tvoja razlaga zdej. Pa tudi če ni bilo magnetnega polja se dogajajo čarovnije! Evro dam noter, čokoladica pride ven, tega tudi ne moreš pojasnit.

Znanost je pa itak packarija in je samo nekaj debilov, ki gleda v številke in itak so zabiti, ker ne razumejo, da se ne da razumet. Lej to: gledam, gedam, pa ne štekam. PA VIDIŠ!?!??!??!?! da se ne da razumet.

To ni noben nateg….Ne vem, zakaj potem toliko raznih varnostnih ukrepov pri izdelavi omrežij in oddajnikov…
EM sevanja

Vsi grafi linearni……..edino realno je, da je graf sestavljen iz dveh številk, kar pomeni, da so samo in zgolj samo enkrat primerjali dve ekipi verjetno po plešavosti, alzheimerjevi, parkinsonovi, neplodnosti, impotenci (tisti, ki so se hoteli o tem izreči) in na ta način lahko naredili eno korelacijo med……..nečim in…….. nečim drugim. Zdej, kakšno korelacijo so hoteli narediti. Vejretno je vse skupaj nekako v kontekstu, da je elektrika slaba, zato, se je izkazalo, da povzroča levkemijo. V neki drugi študiji ni povzročala levkemije, je povzročala kaj drugega, ampak to ne ovrže tiste študije, kjer je povzročala levkemijo. V tretji študiji je mogoče preprečevala levkemijo, ampak v tisti študiji je pa povzročala kaj tretjega.

S temi stvarmi me hočeš prepričati, da obstaja tisto, kar v resnici ne obstaja. Bioenergetika deluje, ker je na internetu en članek o tem, da elektrika škodi. Ta članek je lahko zaradi mene tudi skropucalo iz antiDaljnovodne vojne ali karkoli drugega.

Če že iščeš študije na to temo pojdi na pubmed.org ali pa na ieee.net

Glej glej, po 8 letih se človek pojavi tukaj gor in najde temo, v kateri je takrat sodeloval 🙂

Pred 8 leti sem pisal nekako v tem stilu, da verjamem v določene stvari katerih še ne poznamo in jih zato poimenujemo “bioenergija”. Ampak da ne verjamem večini bioenergetikov, ker niso nič drugega kot samo zaslužkarji, ki na težavah drugih služijo, prodajajoč jim meglo. Po 8 letih nisem mnenja še nič spreminjal, celo še bolj trdno sem prepričan, da sem imel takrat prav.

Pa vzemimo primer “dokazov”, ki si jih ti Robi, linkal v enem tvojih odgovorov. Saj je res tisti .pdf strašansko izčrpen, poln številk in grafov. Kar daje pri neukem bralcu visoko impresijo znanstvenega pristopa. Sicer pa vsebine ne razume, verjame pa seveda nečemu tako učeno napisanemu. Zato sem se spravil prebrati celoten tekst. Kaj naj rečem. Mešanica dejstev, resnic, neresnic in nakladanj. Vsakega po malo. Navajanje eminentnih imen, pa brez naslovov ali linkov, na katerih bi človek lahko preveril verodostojnost navedb. Hm. Stavki tipa “več študij pa je pokazalo…” ali pa “že dolgo je znano da…” brez navedbe vira pri meni pač ne štejejo.

Pa dajmo o vsebini. Osredotočil sem bom zgolj na najbolj preproste stvari, ki naj bi bile razumljive tudi strokovno nepodkovanim.

– Stran 1. Navajanje vrednosti sevanja posameznih aparatov je brezpredmetna. Če so še pred 5 leti skoraj vsi televizorji v gospodinjstvih uporabljali več 10.000V napetosti za pospeševanje elektronov in močna magnetna polja za njihov odklon, današnji LCD televizorji nimajo več nič od tega. Podobno velja tudi za ostale naprave. Po drugi strani pa so moderne varčne žarnice postale pravi svinjak za EM valovanje, kakršnega klasične žarnice na nitko nikoli niso poznale.

– Stran 1. Navedba, da je ICNIRP navedel mejne vrednosti EM, ki so še neškodljive za zdravje, ni točna. Takšne vrednosti ni namreč odkril še nihče. Ker nihče ne pozna vseh bioloških mehanizmov, njihovih funkcij in medsebojni interakcij različnih vplivov. Dejstvo namreč je, da se v nekem polju nekdo počuti slabo, nekdo drugi pa ne tudi v bistveno močnejšem. Mejna vrednost je torej unikatna za vsakega človeka. Uradne inštitucije samo podajo najnižjo vrednost, ki jo po trenutni zmožnosti tehnologije industrija še zmore doseči brez večjih težav. Ker tehnologija napreduje, se tudi priporočene ali predpisane mejne vrednosti počasi znižujejo.

– Stran 2. Tabela zelo nizkih EM polj je popolna neumnost. EM namreč pomeni elektromagnetno valovanje. Avtor pa navaja, da je EM med 0-16Hz infrazvok, 16-16.000Hz slišni zvok in 16.000-100.000Hz ultrazvok. Ojej ojej. Fizika iz osnovne šole! Zvok je namreč valovanje zgoščin in razredčin materiala (zrak ali katerikoli drugi medij), ki ga recimo naš bobenček (katerega zgoščine odrivajo, razredčine pa vlečejo ven) detektira in posreduje možganom, ne pa valovanje električnega in magnetnega polja!!!

– Stran 3. Veliko podatkov o melatoninu in vplivov EM nanj. Ter povezovanje teh motenj z boleznimi, predvsem rakom. Nikjer pa niti besedice, da neprimerno bolj kot kakršenkoli EM na produkcijo melatonina vpliva svetloba. Človek je naravno bitje. Zjutraj in proti sredini dneva ima sončna svetloba najbolj ostro, modrikasto barvo. Ta blokira produkcijo melatonina in ohranja človeka aktivnega. Proti večeru se moč svetlobe zmanjšuje, barva pa prehaja proti rumenim tonom. Takšna povzroči sproščanje melatonina, ki nas pomaga uspavati in regenerirati celice. Še pred leti je bila večina obcestnih svetilk v naseljih in večina notranjih fluorescentk narejena na živosrebrovi osnovi z fosforjevim premazom, kar je dajalo zelenkasto modrikast ton večerni umetni svetlobi. Ta pa je blokirala proizvodnjo melatonina, povzročala slabo spanje in pomanjkanje regeneracije. Kar pa za sabo potegne bolezni, ki jih tukaj avtor preprosto pripisuje EM. Pravzaprav porast levkemije povezuje s porastom EM onesnaženosti okolja. Če bi zadeve gledali tako ozko kot jo prezentira avtor, bi prišli lahko do še bolj smešnih zaključkov. Ker se je sočasno z razvojem industrije in povečanjem prebivalstva ustrezno povečevalo tudi kmetijstvo (hrana), se je v istem času kot je nastajal porast EM dogajal tudi porast proizvodnje pšenice. Se pravi, da bi po avtorjevi logiki lahko mirne duše zapisal, da gre povečanje levkemije pripisati povečanju prehrane na osnovi pšenice. Hecno ne?

– Stran 10. Pri naštevanju ukrepov za zmanjšanje vpliva sevanj izmeničnega magnetnega polja sem naletel na najmanj dve neresnici. Prva je, da naj bo TV oddaljen okrog 2 metra. Neumnost. Optimalna oddaljenost ekrana je v resnici strogo povezana z njegovo diagonalo. Majhen TV gledamo lahko samo od blizu, sicer si bomo pokvarili oči. Velik pa od daleč, sicer bomo videli preveč grobo, zrnato sliko. Druga trditev okoli TV je pa sploh neumnost “par excellence”. Ekran naj bi stal v smeri V-Z, pravokotno ne zemeljsko magnetno polje. Halooo? Pa saj zemeljsko magnetno polje je statično (enosmerno), tukaj pa govori o zmanjšanju izmeničnega! Jabolka in hruške… Druga neresnica je pa okoli uporabe demagnetizatorjev (degaussing). Če zanemarimo, da so bili ti aktualni samo pri starih televizorjih (LCD in plazma nimata s tem nobenega opravka) pa degaussing v resnici samo odpravlja statično (enosmerno) magnetiziranje ekrana, ki povzroči na ekranu rahle barvne “fleke”. Kar je sicer grdo za videti, nima pa nobenega opravka z EM. Kaj pa je glavni hec degaussinga? Da ob njegovi sprožitvi ustvarimo močno izmenično magnetno polje. Prav tisto, pred čemer avtor v celem članku sicer svari!!!

Ker sem prebral toliko nepreverjenih trditev in toliko napak, me je pa res zanimalo, kdo je ta dokument sploh objavil. Ojej, ojej, kaj vse prodajajo. Kar me je pa zares šokiralo pa je, da kot koristno reklamirajo in prodajajo celo napravo, ki proizvaja ozon. Zaradi ekstremne reaktivnosti človeku eno najbolj nevarnih snovi. Halooo?

Ja Robi… cenim tvojo vznesenost. Ampak pri linkanju na verodostojne vire ti v bodoče želim srečnejšo roko… Jaz recimo takšnim linkom bolj verjamem, kot pa prodajalcem “čudežnih palčk”.

Se strinjam, da omenjeni primeri v članku bazirajo na starih katodnih TV-jih. Anodna napetost za pospeševanje elektronskega curka je bila takrat 25kV in tega seveda v LCD-jih več ni.
To je res, da je demagnetiziranje ekrana bilo namenjeno za odpravo statične namagnetenosti ekrana.. Demagnetiziranje je bilo izvedeno s pomočjo žic, ki so opletale zadnjo stran ekrana in s pomočjo PTC uporov. Kar pomeni, da je ob vklopu skozi to ožičenje stekel velik tok, okrog 3A, čez nekaj sekund pa zaradi medsebojnega segrevanja PTC uporov, padel na nek minimum. EM polje okrog vodnika pa je odvisno od toka, ki teže skozenj.
Seveda pa to ni bil edini vir EM polja..Saj so katodno cev opletale odklonske tuljave, ki so se napajale z več tisoč volti.
Vem, da tega več ni..saj sem že popravil ogormno TV-jev in zato vem, kako delujejo…

Sicer pa članka nisem dal gor zaradi TV-jev, ampak zaradi vpliva drugih EM motenj, kot so daljnovodi in radijski oddajniki….Dandanes pa raznih modrozobih oddajnikov in WLAN tehnologij.
Sem bral komentarje posameznikov, da so imeli težave s spanjem in glavoboli, odkar so si zamislili domače brezžično omrežje.

Človek je naravno bitje in zato prilagojen naravnim oblikam sevanja. Nismo pa prilagojeni za umetne oblike sevanja, ki jih ustvarja človek z napravami…To sem že večkrat omenil.
Razne plasti v atmosferi preprečujejo vdor škodljivih sevanj..A po drugi strani pa ravno tiste škodljive oblike, ustvarjamo sami.
Zato se strinjam..Človek je naravno bitje in zato najbolje deluje v naravnem okolju. Pa naj se gre za hrano ali sevanja.

Vem, kaj je zvok…Ne vem pa, kje ti vidiš neumnost ? Saj govori o vplivu EM valovanja na frekvence možganov, ne pa sluh…Oziroma o vplivu zvoka.

Če že omenjaš organizacijo WHO, pa spet obstaja več njihovih raziskav:
Mobilniki

Verjamem, da vplivi so, saj človek tudi ni nič drugega, kot gmota električnih procesov in s tem EM valovanja…Kakšni so, pa bo pokazal čas.

Kateri je ta bioenergetik, imaš kakšen mejl?

Sestrična je peljala po priporočilu svojo hčerko h Stanislavu Besu, ker ji v bolnicah niso mogli odkriti, zakaj je bolna in ima napade. Tako ji je ta odkril vzrok in ji predpisal nekaj terapij, otrok pa je sedaj zdrav. Jaz imam tudi nekakšne težave, ki mi jih zdravniki ne morejo odkriti. Tako sem se tudi sama naročila na pregled pri tem gospodu. Pol bom pa vidla, kaj bo odkril.

za mene je najboljsi bioenergetik joze v okolici vrhnike
njegova st. je 070397887 ce koga zanima

New Report

Close