bio sadje
Lahko rečem, da nimam pojma. Lahko poizkusiš na BIO tržnici v ljubljani, ki je ob sobotah, ampak dvomim, če imajo tovrstno sadje.
Meni je še najboljša rešitev ta, da kupiš pri nas vzgojeno sadje, torej pri domačih prodajalcih. Še vedno se mi zdi, da naša zemlja ni tako zastrupljena, kljub vsemu, kot je drugje. Je pa zadeva takšna, da imajo precej zasoljene cene, pa še na poštenega moraš naleteti, torej takšnega, ki v resnici prodaja pri nas pridelano sadje in ne tistega, ki so ga kupili na Rudniku, potem pa ga prodajajo po znatno višji ceni, kot ostali prodajalci.
Je pa na prejšnji strani podobna tema, in si preberi še tam.
lp
Se popolnoma strinjam. Toda nebi rada , da bi bila ” pikica ” poskusni zajček. Če je sadje špricano dobi lise in pike okrog ust, neglede na to da je nap. paradižnik, breskev olupljena , poleg tega pa naj bi bile domače predelave.
Namen je bil ali mogoče katera pozna kakega eko pridelovalca, ali pa pridelovalca , ki ni usmerjen v predelavo za širši trg.
Ali ostale hranite svoje malčke samo z frutkom, hipi-em . Saj včasih že, toda sveže in pravi okus se mi zdi mnogo bolje.
Ni mi še znano, da bi kdo prideloval sadje na bio način. Edino sadje na bio način so borovnice. Tudi margolane ali marabele so skoraj zagotovo neškropljene, saj nimajo škodljivcev, pa tudi pridelava ni množična, ker jih nihče ne mara, oziroma so zapostavljene.
Je pa tudi moja hči postala lisasta in pikasta okoli ust, predvsem, ko je jedla kislo sadje. Najhuje je bilo pri kislem zelju, zato smo jo pred jedjo namazali okoli ust s kremo, da kislina ni prišla direktno na kožo. Edino to je pomagalo. Tudi sicer je njena koža občutljiva, in če se recimo popraska, to potem zgleda tako, da ji na mestu praskanja koža pordeči in nabrekne. Da o kakšnih ličilih niti ne govorim.
Mogoče pa je tudi koža tvoje deklice tako občutljiva.
lp