Najdi forum

BIO prehrana

Na Jezdarski ul. V Mariboru je trgovina Norma, v kateri je res velika izbira bio izdelkov. Tam dobite mlečne izdelke, sadja in zelenjave, žita, vina, kozmetiko Dr. Hauschko, specifične zadeve za makrobiotiko in to vse v bio kakovosti. Pa še več…..Morate jo obiskati in se prepričati

POzdravljeni,
vaše sporočilo je bolj podobno reklami kot vprašanju, in ker ste forum izkoristili v ta namen, bom to tudi malo komentirala.
Zelo veliko se uporabljajo bio, eko in podobni izrazi.
Kaj res je bio? Če poznate pravilnik o bioloških izdelkih, potem veste, da so omejene določene snovi, ki naj bi lahko bile prisotne v samo določeni količini in so določene v % ali drugi enoti. Nekateri dodatki, ki se uporabljajo v klasični predelavi vsebujejo te dodatke v takšni količii, da bi tudi lahko bili deklarirani kot bio?!
Da ne bo pomote, nič nimam proti biološko pridelani hrani, nasprotno sem njen zagovornik toda sem zagovornik ekologije v širšem smislu.
Vzemimo za primer nek izdelek narejen v Ameriki, pakiran v PVC embalažo in pripeljan z avionom v Evropo…Je to lahko bio? Se zavedate koliko energije je bilo potrebno da smo ga proizvedli, saj so to običano zelo predelana živila (prah, kapsule, tablete so kaj malo naravna oblika živila), koliko kisika in kerozina smo porabili za prevoz, umetne mase za pakiranje (ki smo jo morali še proizvesti – naj bi jo prav tako po bio-eko postopku?!). Ko govorimo in zagovarjamo bio in eko pridelavo je nujno, da razmišljamo precej bolj široko. In morda še v razmislek, ali veste kakšne so prodajne marže za te izdelke?
Preveč je propagande predelanih živil in premalo se zavdeamo, da lahko sami poskrbimo za res bio hrano, saj lahko v čisti naravi (ki jo imamo v Sloveniji k sreči še kar nekaj) tudi kaj sami naberemo ali vzgojimo brez škode za okolje. Res potrebujemo klorofil v prahu iz tujine ali ga ne bi mogli pojesti zadosti v naravni obliki (regrat, špinača, čemaž,…) in to “domačega”?

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

OrganoGold je z izborom najkvalitetnejše biološko pridelane kave in s sodelovanjem z enim največjih gojiteljev Ganoderme Lucidum-ima v lasti ima številna svetovna priznanja za gojenje svetovne vodilne znamke (številka patenta za izdelke Ganoderma Lucidum in proizvodni proces: ZL01101789.9) na svetu razvil preprost izdelek, ki je kava. Ja, točno to, preprosto KAVA. Da ne bi ljudje, ki kavo ne pijejo, ostali prikrajšani, pa je za njih razvil VROČO ČOKOLADO IN ZELENI ČAJ, ki sta prav tako, kot osnovni proizvod »kava« polna zdravilnih učinkov in vsebujeta izvleček »čudežnega zelišča«.

Več si preberite na BioKava[/url]

Kaj vam pomaga BIO hrana v mestu, če pa je stopnja CO2 tako velika da je že vdihavanje zraka strupeno.

Najbolj smešno mi je ko poznam primer osebe ki se igra zdravo življenje, stanuje pa v stanovanju ki ima okna obrnjena na Slovensko cesto polno dima… Pa noče slišati o selitvi kam na obrobje ali na vas, kjer je kvaliteta bivanja res boljša.

Skratka BIO fanatiki si morate zavedati tudi kaj o pojmu kvaliteta bivanja… Ne samo kvaliteta hrane. Ker je eno povezano z drugim, morate upoštevati oboje. Drugače mečete denar naravnost skozi okno :)

Lep pozdrav 🙂

New Report

Close