Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Bio C vitamin za otroke

Bio C vitamin za otroke

Ali mi lahko svetujete, kje lahko kupim C vitamin v naravni obliki in da je primeren za otroke. Zase uporabljam Bio C od Vogla, za otroke pa žal ni primeren.

Pozdravljeni!

Za otroke imate na voljo Sanatur Acerolo, tabletke za lizanje. Vsaka tabletka vsebujejo 65 mg naravnega vitamina C, kar je primerno tudi za otroke. Dodano imajo naravno aromo maline.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Pozdravljeni!

jaz svoji 2, 5 letnici dajem Bio C od Vogla. Zakaj pa naj ne bi bil primeren? Dajem ji približno slabo polovico tabletke skoraj vsak dan, sploh zdaj pozimi. Nisem opazila nobenih neželenih učinkov. Tudi blato je kompaktno, če bi bia doza C vitamina prevelika bi verjetno prišlo do driske?
Hvala za odgovor in prijetne praznike

Pozdravljeni!

Bio C ni primeren za otroke zgolj zaradi previsokega odmerka vitamina C v 1 tableti. Če daste tableto na polovico in deklica zaužije samo slabo polovico dnevno, potem je vse v redu in ni pričakovati nobenih težav.

Hvala za voščilo, tudi jaz vam želim, da čim lepše preživite preostale praznike!

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close