Pozdravljeni,
stara sem 24 let in imam ogromne težave z želodcem od maja lani. Začele so se z bolečino, in pogostejšim odvajanjem blata odšla sem k os. zdravnici, ki mi je predpisala Emuzol in napotila na gastrokopijo. Emuzol ni pomagal, ugotovili so gastritis in bilirani refluks, zdravnica na gastr. mi je tudi rekla ,da imam mogoče občutljiv požiralnik. Prejela sem tablete Ursofalk 250 mg, ki se mi ne zdi da bi mi pomagale. Naj povem, da sem prehrano korenito spremenila in celo osiromašila, da že jamljem prehranska dopolnila. Imela sem tudi težave z požiranjem sline, vendar se je to od marca zelo poslabšale. Verjetno od stresa v službi, od bolečin in bilarnih drisk pa ima sedaj največje težave pri požiranju sline, ki se mi jo nabere ogromno in jo moram požirat vsake 5 min. Stane nabiranjem sline in požiranjem je neznozno ker tudi drugi opazijo v službi, in nevem kaj naj naredim. Tablete Emuzol Ursofalk, soda bikarbona ne pomagajo. Zanima me kaj predvsem glede požiranjem sline, ki se mi nabira v ustih. Naj omenim, da ima težave tudi pri požiranju hrane, ki je je vsak požirek otežen in slišen. Že v naprej hvala za odgovor in lep pozdrav
Spoštovana,
Očitno imate terapijo za kombiniran gastritis 8kislinski ter kemični oz. biliarni). V terapiji bi jaz priporočal še Reglan (ali Tametil) katerega bi uporabljali 3xdnevno pol ure pred jedjo.
Glede občutljivosti požiralnika pa pride v poštev tudi ti. eozinofilni ezofagitis. Dokaže se le z biopsijami požiralnika.
Poskusite prvo z Reglanom pol pa se ponovno posvetujte z vašim zdravnikom.
Lp