BigMama – Neocate
Kdo o tem odloča, ne bi vedela. Mi smo dobili na recept Pregomin AS in ker ga nismo prenašali, smo dobili samo poskusno dozo Neocata. Pa tudi tega nismo prenašali. Kolikor vem, sedaj vedno predpisujejo Pregomin AS, ker je baje cenejši. Po mojem o tem odloča vaš alergolog.
Okus je pa mogoče res nekoliko boljši.
Vse mame,jutro
Kolikor sem seznanjena, ti mora konzilji na Pediatrični kliniki napisati mnenje, to potem pošljejo na ZZZS, oni odobrijo ali pa tudi ne. Mleko se je dobilo na recept.
Lahko povem primer pred 5 leti. Konziilji je odločil, da otrok potrebuje mleko NEOCATE, to smo potem poslali na zavarovalnico, in čakali odgovor.Ker pa vemo, da naša država,ki je sicer socialna, ne skrbi nevem kako zelo dobro, sem mleko plačevala sama. Cena za škatlo- točne teže, ne vem, je pa takšna kot so Pregomin,Pregomin AS, je bila 13.000 sit. In, če otrok drugega razen mleka ne sme, smo kar nekaj časa,plačevali tudi po 150.000 sit na mesec za mleko. No, ker pa to mleko takrat ni bilo registrirano kot zdravilo- kako je zdaj – ne vem. Smo 1 leto in pol mleko kupovali. Na koncu, pa nam je zavarovalnica povrnila le 30% od plačanega mleka. In kolikor sem seznanjena, tudi zdaj ni bisttveno drugače.Edino s to razliko, da vam denar, morda malo prej povrnejo. Ampak smo zrastli in se imamo lepo.Če odštejemo,da bomo VEDNO na dieti brez mleka in omejitve pri jajcu, astmo, itd……..
Vse mame, lep dan. Upam, da ne bo prevroče.