BICOM:uradna medicina
Sem pred odločitvijo kako naprej pa vas bi rada prosila za vaš nasvet oz. izkušnje! Hčerka eno leto jemlje Flixotide pršilo proti astmi, ker so ji ugotovili alergijo na pršico in jo brez dodatnih testov (!?) “zapisali” kot astmatika. Pred tem je vsak mesec imela bronhitis, ki pa se je kazal le kot piskanje v pljučih in nikoli kot oteženo dihanje ali dihalna stiska. Vse skupaj smo lepo sprejeli saj so nam naložili kako je to dobro za otroka in nima nobenih stranskih učinkov. Seveda sem po vseh iskanjih in poglabljanju v bolezen in zdravila ugotovila da to le ni tako nedolžna stvar. Naknadno pa se ji je pojavila še slabost, nakar sem prosila še za testiranje alergije na mleko, ki pa je bilo negativno. Ker niso vedeli odgovora na vzroke slabosti so predlagali da se mleku vseeno izogibamo. Tu pa se je končalo vse moje zaupanje v medicino, saj si lahko predstavljate da ni lahko za otroka (7let) ne za nas, da ji je cele dneve samo slabo. Tako smo se odločili za BICOM terapijo, ki sem jo spoznala prav na tem forumu. Odkrili so ji čisto druge alergije ( meso, sladkor … ) in sploh ovrgli alergijo na pršico, kar me še vedno malo bega. 3 tedne smo že na dieti in stanje se je seveda zelo izboljšalo, saj je konec vsakodnevnih slabosti. Problem pa se je pojavil, ker nam terapevtka svetuje da bi Flixotide počasi opustili, saj smo med testiranjem ugotovili, da ji to zdravilo ne ustreza. Mislila sem se obrnit nazaj na pediatrijo, ki mi je to zdravilo predpisala pa mi to odsvetuje saj naj bi uradna medicina zavračala BICOM metodo. Tako smo pred odločitvijo ali naj kar sami opustimo zdravljenje ali pa ….?
Pozdravljena…sama imam dve punčki, kot dojenčici sta bili obe alergični na mleko in mlečne izdelke. Pri nekako dveh letih jima je alergija izvenela (imeli smo strogo dieto)…no, nakar se je pri obeh pojavil atopični dermatitis…ena ga je imela po telesu, druga pa okoli ust…po posvetu z zdravnikom smo dobli klaritin sirup in lokakorten( ki je za otroško tako kot za odraslo kožo zelo slab, saj tanjša kožo kortikosteroidi pa so dolgoročno za telo tihi ubijalec!!!)….
Z zdravili je tako…prikrivajo simptome in ne zdrvijo….sama sem to lahko ugotovila čisto preprosto…dokler sem jih mazala in jima dajala klaritin je bilo vse ok, ko pa sem nehala za en dan je bilo vse spet enako…tako sem se odločila da jih ne bom več mazala in filala z zdravili….čez čas sem srečala g. Jasno, ki se ukvarja z Bicom terapijo( je zdravnica) in sem otroka peljala k njej…najprej sem bila skeptična, kaj in kako bo sploh to učinkovalo če bo…rezultati so bili in to 100% izboljšanje….z pomočjo terapije je ugotovila, da je otrok alergičen na svinjino (pa še na dosti drugih snovi na katere je terapija ugodno delovala in odpravila alergenost)…testi opravljeni na alergološki kliniki pa niso pokazali nič….naj povem, da to ni neki larirfari….z pomočjo bicom terapije je zdravnica vedela, da sem ob porodu prejela umetne popadke, zasledila je zametke artritisa (za tem boleha moja mama)…in še veliko drugih stvari….
Sama sem se pred nekaj leti poglobila preučevanju človeškega telesa in dejavnikov, ki vplivajo na zdravje….ob prebiranju raznih knjig sem ugotovila, da smo ljudje pozabili na mnogo stvari, ki so bila včasih čisto naravna in so jih skoraj delali nagonsko…zdaj so te stvari prava znanost in ponovno odkritje…
Vam bi za vašega otroka svetovala nekaj: otroci, ki imajo težave z pljuči, astmo, so ponavadi kot dojenčki in otroci spali z odprtimi usti…na to bi morali biti starši zelo pozorni….usta niso namenjena dihanju temveč hranjenju…pazite, da ima otrok prehodne nosne poti in da spi z zaprtimi usti (zaradi tega se ne pojavijo samo težave z pljuči temveč tudi z dihalnimi organi….grlo, bezgavke, ušesa, pa vse do pljuč…..veliko bodite na svežm zraku…otrok naj vsaj uro na dan preživi zunaj aktivno….naslednja stvar pri kateri morate paziti pa so sladke pijače….otrok naj pije vodo…čimveč vode….vedeti morate, da je človeško telo sestavljeno iz 90% vode…torej je voda tista, ki mjora biti v telesu in ne sladke pijače…predstavljajte si telo kot strugo…kadar bo malo vode bo struga umazana, kadar pa bo veliko vode bo struga čista…tako je tudi z telesom….
Poskusite….sama vem da sem s tem naredila veliko za zdravje svojih otrok in sebe, sedaj drugače gledam na svoje telo…zdravje je neprecenljivo, škoda da se tega zavemo šele ko je že prepozno.
Lep dan vam želim in veliko zdravja:-))))
Tudi moj fant ima avgusta hude alergiske simptome. Vsi testi uradne medicine so negativni, predpisujejo pa mu klaritin!!! Naj povem, da se je nama že zgodilo, da je v trenutku postal v obraz tako zatečen, da ni mogel nadaljevati vožnje. Sicer se je stvar relativno hitro naormalizirala, je pa zelo moteče. Ves avgust ima po malem simptome ( predvsem kihanje, zatečenost obraza in oči), posledično pa je cel mesec slabe volje in brez energije.
Mi lahko prosim opišete kaj več o Bicom terapiji?
Mi hodimo na terapije v Rogaško slatino in smo zaenkrat zelo zadovoljni, saj so simptomi alergije ponehali že po 2 tedenski dieti. Mislim da je že to dobro da te pregledajo in ti povejo katere stvari ti delajo probleme in se nato, če tudi ne želiš na terapijo, tem stvarem ( če se da ) izogibaš in imaš tako manj problemov. Sama diagnoza traja približno 1 uro in stane 10.000 SIT. V bistvu temelji vse na elektromagnetnih valovanjih, ki jih tvoje telo oddaja in tako pokaže ali ti stvar odgovarja ali ne. Terapevt ima v rokah nekaj podobnega kot nihalo, ki se odziva na tvojo reakcijo telesa in temu primernu zaniha. Mogoče je res vse skupaj podobno neki čarovniji ampak preverjeno deluje. Saj pravim, če vam ni škoda 10.000 SIT, vam priporočam vsaj pregled, saj zgubiti itak nimaš kaj, ampak kvečjemu pridobiš.
Mi gremo (Jan je star 6 mes. in pol) tudi na Biocom in to takoj, ko pride dr. Romanovič iz dopusta! Tudi pri nas niso testi na Pediat. kliniki ničesar pokazali, vseeno sem na dieti (brez mleka, jajc – nasvet alergologinje) ker še vedno dojim, pa je nekaj časa ok, potem pa spet “udari”. Na koncu bom pa izvedela, da je alergičen na nekaj povsem tretjega….
Pa še nekaj me jezi: na Pediatrični k. so nam naredili teste samo na mleko, jajca, moko in arašide – vse je bilo negativno, prav tako tudi krvni testi; kaj pa tisoč drugih alergenov…za te ne bomo vedeli nikoli. Mogoče bo Biocom terapija kaj več pokazala..?
Lp, Sara:)
Lep pozdrav!
Po dvoletnem – neuspešnem – poskusu zdravljenja nevrodermitisa s homeopatijo sem končno poskusila tidi z bioresonančno metodo (BICOM). Lahko potrdim, da metoda daje rezultate – že po dveh tednih so se spremembe nedvoumno pokazale na koži pa tudi drugje. Za uspeh terapije je potrebno upoštevati navodila terapevta; pitje vode, dieta… Pri bolj zapletenih primerih pa je uspeh odvisen tudi od terapevtovega znanja, zato ne bo odveč, da si vsakdo poišče dobrega terapevta. Predlagam, da se pri iskanju le-tega predvsem ozirate na njegovo izobrazbo in odprt način razmišljanja.
Kolikor mi je znano je uspeh zdravljenja na dolgi rok povezan z imunskim sistemom, ta pa tudi z načinom prehranjevnja ipd.. Zato je zelo zaželjeno, da pri tem nekatere spremembe – diete – postanejo stalnica v našem življenju.
Pa veliko sreče pri iskanju zdravja!
Nina
Sama sem mama 5-letnega sina Gašperja in 1,5-letnega Nejca. Pri Gašperju so zaradi 2 zaporednih pikov čebele ugotovili alergičnost s pomočjo testov tudi na pršice, trave, prah, mačjo in pasjo dlako, cvetni prah, mleko …. Zdravil ni jemal. Ker se je kašljanje in kihanje ponavljalo tekom celega dneva sem se odločila, da mu nudim tudi možnost BICOM terapije.
Že pred vključitvijo na terapije sva z možem menjala vse jogije s HITEX izdelki… Domačih živali pa nimamo! Po 10 obiskih v Kranju se je stanje 99,9 % izboljšalo. Vsem, ki ne vedo naj poizkusijo tudi BICOM terapijo!
Hvaležna mama!
Pozdravljena Lidija!
Naš primer je podoben. Hčerko je dve leti močno srbela koža. Vsi alergološki testi so bili negativni, vse naj bi bilo OK. Razen različnih krem (ki pa niso pomagale) in neuspešnih preiskav od uradne medicine nismo dobili.
Po dveh letih (predolgo) se je tudi naše zaupanje v uradno medicino končalo. Po naključju smo dobili naslov bicom terapevtke katero obiskujete tudi vi in življenje se nam je v roku štirinajstih dni čisto spremenilo- na boljše. Ugotovljeno je bilo kar precejšnje št. alergenov. Z dieto smo stanje umirili in izboljšali s terapijo pa smo veliko večino alergenov tudi odpravili. Bili smo pred podobno dilemo kot vi, pa smo z uspešno terapijo pridobili popolno zaupanje v terapijo in terapevtko.
Na terapijo hodimo približno dva meseca in mirno lahko rečem, da je bila odločitev za bicom terapijo ena naših boljših.
Lep pozdrav in srečno!
Spoštovana dr. Kafol!
Smo pred enako dilemo kot ga. Lidija – ali otroku še dajati terapijo
Flixotide, kot nam svetuje zdravnik ali jo ukiniti, kot nam je svetoval bicom
terapevt.
Ali lahko pripeljemo otroka k vam na pregled? Želeli bi strokovnjaka, ki
bi razumel, da mu želimo pomagati tudi z drugimi metodami in s katerim bi
se lahko o svoji dilemi pogovorila brez zadržkov.
Lep pozdrav
Jaz bi se v dani situaciji obrnila na BIOCOM terapevta dr. Romanoviča.
Je zdravnik z dolgoletnim stažem v uradni medicini, kar uspešno uporablja tudi pri zdravljenju z BIOCOM terapijo.
Glede Flixotida pa sledeče. Gre za protivnetno zdravilo – kortikosteroid, ki preprečuje razvoj težjega poslabšanja astme. Doze, ki jih bolnik prejema direktno v pljuča so ob pravilni uporabi optimalne količine tako minimalne, da naj skoraj nebi puščale stranskih učinkov. Če ste opazili gre za mikrograme. Ob hudem poslabšanju astme bolnik dobi v obliki tablet(Medrol) ali injekcij (Solu-medrol ) doze, ki so veliko veliko višje (miligrami) in predvsem dozirane tako da potujejo skozi celo telo preden pridejo v pljuča. Torej, če ima vaš bolnik veliko težav z astmo ( večkrat tedensko uporaba Ventolina ali Beruduala ) je Flixotid potreben. Če teh težav nima, je morda res smiselno počasno zniževanje doze in posledična ukinitev. O zniževanju se posvetujte z zdravnikom. Terapevt, ki bi vam predlagal takojšno ukinitev zaščitne terapije, je zame slab terapevt.
dveletni otrok moje sestrične je že letos 2. leto dobil jeseni na lepem vse zamašeno: nos, usta, ni mogel dihati. Bilo je noro vstajati cele noči in pomagati otroku, da je lahko dihal – dobil je ventolin in zdravila proti astmi. Potem sem ji povedala za BICOM, ker se nam je zdel na nekaj alergičen (sama ga še nisem probala, sem pa videla vaše nasvete na tem forumu). Po enotedenski dieti je otrok povsem normalen, vse dihalne poti so čiste, ne rabi več zdravil. Lahko verjamete, da je sestrična presrečna, čeprav je bila sprva skeptična. Take simptome je torej dobil zaradi alergij.
Prej je bila tudi na uradnem testiranju za alergije v Kliničnem centru, pa so ji rekli, da testirajo le za najbolj znane alergene, pa še njihovo področje je tako široko, da je težko določiti pravega krivca.