BICOM v Mb-prosim za izkušnje!
Prosim za vaše izkušnje z BICOM terapijo v Mariboru, z gospo Siličevo, na Razlagovi cesti 11. Zanima me predvsem, kako je uspešna in strokovna pri zdravljenjih alergij na hrano?
Naš malček ima atopijski dermatitis in je alergičen na veliko vrst hrane (vse smo ugotovili sami), radi pa bi še potrditev s strani bicom pregleda.
Po telefonu so mi dejali, da bi v našem primeru bilo potrebnih 10 nadaljnih terapij! Se vam ne zdi to malce preveč, saj tukaj na forumu berem, da so (ste) imeli le 4-5 terapij!
Hvala za kakršnokoli mnenje!
Imejte še naprej krasen dan!
LP
Jaz sem včeraj (beri 20.1.2005) bila na testiranju s petmesečno hčero. Pediatrinja je na podlagi izgleda kože po obrazu in v pregibih navrgla sum na neurodermits. Ker imamo kot družina tudi prisotne alergike-sicer ne hude in ker se mala bliža starosti,ko bo zraven dojenja morala jesti tudi kaj drugega sem se odločila za testranje. Jaz do sedaj nisem bila na nobeni dieti, se pravi, jedla sem vse. Testiranje je izvedla sesta in podrobno še dr. Siličeva in ugotovljeno imava alergijo na mleko, (pšenica, jajca in arašidi, ki so tudi pogosti alergeni so bili negativni) ter na troje žitaric -koruza, oves in ječmen (kje je te “fasala” mi ni jasno) ter prisotna je obremenitev telesa zaradi mikoz-črevesnih gljivic. Zaradi tega posledično odpadjo vsi sladkorji, sladko sadje, arašidi in izdelki iz bele moke, čeprav na to ni alergije.
Test je stal 10.000,00, vsaka terapija je nadaljnih 5.000,00 in kontrolni pregled 6.000,00. Je pa tudi mene precej začudilo, da je potrebnih 10 terapij do kontrole in potem še mogoče 3-5 kot dodatna preventiva. Sploh zato,ker sva se za zdravljenje odločile zelo zgodaj in je Siličeva sama rekla, da bo to ob resnem upoštevanju diete hitro premagano. No stvar je taka, da imava prvo terapijo že v ponedeljek 24.1.2005 in bomo videli. Poskusila bom. Bi pa tudi sama bila vesela kakšne izkušnje tistih, ki ste to v tej ambulanti dali skozi.
To bo za tiste iz Maribora. Kupila bi Pregomin, če ga kdo proda.
(tel. 42-05-024)