BICOM TERAPIJA PRI DOJENČKIH – ŠE ENKRAT
KOT REČENO, SVOJO HČERKO (5 MESECEV) SEM ŽELELA PELJATI K DR. ROMANOVIČU NA MAGNETNO BIORESONANCO. PA ME JE ZAVRNIL, ČEŠ DA JE ŠE PREMAJHNA OZ. DA JE ALERGIČNA ZARADI MENE.
JO SAMO DOJIM. REKEL JE, DA SEM JAZ NA NEKAJ ALERGIČNA (TEGA NE VEM OZ. NIMAM NOBENIH TEŽAV) IN DA IMA ONA ZARADI MOJEGA MLEKA TEŽAVE. ALI JE TO RES? ALI JE ŠE KAKŠNA DOBILA TAK ODGOVOR? VELIKO SEM PREGLEDOVALA TA FORUM, PA KAJ TAKEGA ŠE NISEM ZASLEDILA.
PO NJEGOVIH BESEDAH TOREJ LAHKO SKLEPAM, DA ČE JO NE BI DOJILA, DEKLICA NE BI IMELA TEŽAV OZ. DA JE DOJENJE KRIVO ZA VSE OZ. DA SEM JAZ OSEBNO KRIVA ZA NJENE TEŽAVE?! SEDAJ SEM PRAV NESREČNA.
dejansko so otroci, katerih mame smo alergiki podvrženi k alergijam, vendar dr. Romanovič s svojim pristopom morda tega ne razloži na prijazen način :))
če želite otročka peljati k Bicom terapevtu, Vam svetujem (kot že tolikokrat) Petro Benčina Rupel, ki ima ordinacijo v centru Kranja…… jaz sem bila tudi presenečena, ko mi je povedala, da je moja hči obremenjena z zalivkami, ki jih imam v zobeh :((
čimmanj slabe volje in veliko uspehov s terapijami (kjerkoli)
lp, T.
Hvala za nasvet , TT.
Toda, rekel je , da je 5,5 mesecev premajhna. Čudno se mi zdi, da sem v forumu zasledila že veliko primerov, ko so tudi dojenčke, še mlajše, peljali na bicom. Ali vsak terapevt dela po svoje?
Pa še nekaj. Še vedno imam občutek, da če deklice ne bi dojila, ne bi imela težav. To pa je nekaj novega v tej močni propagandi koristnega dojenja.
Hčera je bila testirana 5 dni pred dopolnjenim petim mesecem starosti. Prvo terapijo sva pa imeli prav na dopolnjen peti mesec. Ko sem klicala v ambulanto, da bi jo naročila za testiranje je imela 4,5meseca pa nihče ni rekel da je premajhna. Dolžino terapije tako ali tako prilagajajajo njeni starosti. Veliko nas hodi na terapije s tako majhnimi, tako da poskusi še kje drugje. Kar pa se dojenja tiče ti samo lepo doji naprej. Še nihče mi ni rekel naj preneham, prav nasprotno me vsi zelo spodbujajo. Hrana, ki jo zaužiješ resda prehaja v tvoje mleko, meni je pediatrinja rekla da nekje 10% (če to drži nevem), zato je možno da ima otrok težave. Če kaj sumiš to izloči. Pri nas v familiji nimamo nevem kakih hudih alergikov, tu in tam ima kdo kake teževe, a nič resnega, sama prav tako nimam problemov, sem bila pa zato ker ima hčera glivice-candido na to testirana tudi jaz in jo prav tako imam, pa meni ne povzroča problemv. Da otrok ne bi imel alergije, če ti neboš dojila je za lase privlečeno. Če ima telo preobremenjeno zaradi tvojih zobnih zalivk, ga bo imela tudi če prenehaš z dojenjem. Saj to ne izgine kar čez noč, zato vidve kar uživajta in se dojita naprej.
Karin – malo sem pomešala s temi zobnimi zalivkami, saj si pisala, da sama nimaš problemov. Pa nič zato. Pri teh malih so najpogostejše alergije na mleko, jajca, pšenico, arašide, lateks, prah, pršice, agrume, vsaj večina ima kaj od tega. Res mi ne gre v glavo, da nekdo kar reče, če prenehaš dojit, da ne bo problemov. Najbrž je res lažje nadzorovati le otroka kot oba skupaj, a z dieto se tudi to da.
SEVEDA SE BOVA ŠE NAPREJ DOJILI, KER NAMA JE OBEMA TO VŠEČ, ŠE POSEBNO PA, KER SVA SE MORALI NA ZAČETKU KAR POTRUDITI (DOJILI SVA SE PRAKTIČNO STALNO). ODLOČILA SEM SE, DA BOM TUDI SAMA NA DIETI IN NE BOM UŽIVALA TISTEGA, KAR JE NAJBOLJ VERJETNO ŠKODLJIVO. POKLICALA PA BOM ŠE KAKŠNEGA DRUGEGA TERAPEVTA IN UPAM, DA BO TO POT BOLJŠA IZKUŠNJA. HVALA VSEM ZA ODGOVORE IN PODPORO.
Za g. Karin!
Sama lahko rečem, da je veliko lažje testirati in terapirati odrasle ljudi, kot dojenjčke, saj ti nikakor še ne morejo sodelovati. to je razlog, zakaj nekateri terapevti majhnih otrok ne sprejmejo na terapijo.
Kar pa se dojenja tiče: Otroci alergikov podedujejo nagnjenost k alergijam, nikakor pa ni nalezljiva in se ne prenaša z dojenjem. Problem je, ko mati uživa alergene in jih otrok z dojenjem prejema in nanje neustrezno reagira… Zato kar korajžno z dojenjem, bo več škode kot koristi, če boste prenehali. Alergene pa le izločite iz vašeprehrane…
V Sloveniji imate veliko terapevtov, zavrtite tel. pa povprašajte po možnostih testiranja in terapiranja malih otrok..
Srečno in lp – Mojca