Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija bicom terapija?

bicom terapija?

Pozdravljeni!

Sem prestrašena mamica 14 mesečnega sinka, kateremu je dermatolog postavil diagnozo atopični dermatitis. Ima majhne rdeče flekse na pregibih in nekaj pikic po hrbtu, kateri so mu sedaj (hvala bogu) izginili, vendar je na mestih zelo suha koža. mali ne kaže znakov, da bi ga koža srbela, zato vse bolj upam, da so se zdravniki zmotili! Kaj mislite vi? Zanima me tudi BICOM terapija, o tem veliko pišete jaz pa ne vem ničesar. Sinko je zavarovan tudi v Avstriji, tako da so nam dostopna tudi tuja zdravila na recept, vendar kot mi je poznano to ni ozdravljivo, ali pa se morda motim? upam da se!

Prestrašena mamica!

nada

Pokliči za informacijo 031568854, terapevtko,ki se ukvarja s tovrstno terapija, pravijo, da uspešno
lp

ŽIVJO!

TUDI MENE ZANIMA KAKO TA BICOM TERAPIJA ZGLEDA OZ. KAKO SE IZVAJA. NAJ PROSIM KATERA NAPIŠE VEČ O TEM! Naš malček je sedaj dobil flekce tudi pod koleni in pazduho tako, da je najbrž alergičen še na kaj drugega kot jajca in mleko. Na alergologa na pediatriji pa moram čakat 2 meseca.

lp

Pa mene bi zanimalo, če kdo v Mb ali kje v okolici to tudi dela?

Lp

Ja, jst sem se ravno prijavila pri dr. Baumann Siličevi, ki dela v okviru ZD, ambulanto pa ima na Mlinski v Mariboru.
Naslednji teden imam prvi pregled in bom kaj več povedala, saj se konkretnih podatkov o terapiji ne dobi prav veliko.

Kaj je BICOM TERAPIJA:

V človeškem telesu so prisotna elektromagnetna nihanja zelo kratkih do ekstremno dolgih valovnih dolžin. Telo vzpostavlja dinamično ravnovesje preko avtoregulacije med normalnimi – fiziološkimi nihanji in bolezenskimi – patološkimi nihanji. Slednja nastajajo zaradi vplivov iz okolja, elektrosmoga, toksičnih sestavin v hrani, obremenitve s težkimi kovinami ali zaradi bolezenskih stanj v telesu samem. Težave z zdravjem ali bolezenski simptomi nastanejo, ko se poruši dinamično ravnovesje v telesu.

In takrat je čas za bioresonančno terapijo z aparatom BICOM. Potem ko ta loči fiziološka in patološka nihanja, prva preko elektrod okrepljena vrne v telo, druga pa vrne v obliki zrcalne slike. Ob vrnitvi pacientovih lastnih patoloških nihanj v inverzni obliki njegovo elektromagnetno polje takoj odreagira na takšne terapevtske signale in posreduje aparatu spremenjena nihanja. Ta jih v inverzni obliki ponovno vrne v telo. Proces poteka velikokrat v sekundi do vzpostavitve dinamičnega ravnovesja in pričetka samozdravljenja.

V načelu se lahko iz vsakega obolelega mesta telesa prevedejo nihanja v aparat BICOM in se uporabijo v terapevtske namene. Po drugi strani pa bioresonančna terapija ni vezana samo na določene oblike obolenj, saj uporablja kot informacijo ter kot sredstvo zdravljenja pacientu lastna elektromagnetna nihanja in je zato uporabna bistveno širše. Pogosto je uspešna tam, kjer druge oblike zdravljenja ne prinesejo želenega razultata. Gre za psihosomatsko obravnavo človeka, nam je povedala dr. Baumann Siličeva, za vsako patologijo ali obolenje pa se uporablja določen program ali frekvenca. Uspešno deluje pri nevroloških in akutnih obolenjih in bolečinah, migrenah, nevralgijah in vseh drugih bolečinskih stanjih, alergijah, revmatičnih in drugih kroničnih obolenjih. Pospešuje celjenje ran po poškodbah ali operativnih posegih, pomaga pri težavah z očmi in ušesi, pljučnih obolenjih, prebavnih in hormonskih motnjah ter zdravljenju depresij in nervoz. Odpravlja še mnoge druge težave, vsekakor pa je prej potreben posvet s specialistom.

V zdravstvenem domu se dogovorite za posvet pri specialistu, vaša prva ura pa bo diagnostična. Skozi pogovor in pregled bo zdravnik-specialist ugotovil vaša bolezenska stanja oziroma težave in šele potem se lahko prične terapija. Ta traja ponavadi trideset do petinštirideset minut, kolikokrat na teden in kako dolgo, pa je odvisno od obolenja. Pri kroničnih bolnikih se terapija ponavadi izvaja enkrat tedensko, pri akutnih bolečinah pa tudi vsak drugi dan. Zdravljenje je samoplačniško, koliko boste odšteli za posamezno terapijo, pa vam bodo prijazno zaupali v ambulanti dr. Siličeve.

V dvajsetih letih terapevtskih izkušenj niso bili zaznani nobeni škodljivi stranski učinki. Med terapijo lahko nastopijo le blažje reakcije kot so potenje, vrtoglavica, blažje mravljinčenje po telesu ter utrujenost. Kronična obolenja lahko med terapijo preidejo v akutna stanja. Takšno dogajanje ni škodljiv stranski učinek, ampak zaželena reakcija, ki pomeni sposobnost organizma, da se upre dolgotrajnim težavam.

Po terapiji naj bi dnevno spili vsaj dva litra vode. S tem boste pomagali iz telesa odplakniti strupene snovi, ki se sproščajo. Dodatni ukrepi za njihovo izločanje kot so savna, jogging, izmenično tuširanje in podobno, so priporočljivi, vendar le po navodilih zdravnika. Vsaj šest ur po terapiji pa naj ne bi uživali alkohola.

Bioresonančna terapija je oblika zdravljenja, ki vas ne obremenjuje, ni boleča in je primerna tudi za otroke, odsvetujejo jo le nosečnicam. S svojo bazično terapijo dviguje odpornost organizma in krepi njegovo zdravje. Seveda so področja, kjer ta terapija še ne more pomagati, kot npr. pri določenih oblikah psihičnih in genetskih motenj, ne more ozdraviti raka, ne more pozdraviti huje obrabljenih sklepov, lahko pa je podporna terapija ob teh stanjih.

Najpomembnejši cilj te terapije je omogočiti telesu možnost samopomoči, kar mnogokrat tudi uspe, vendar pa je pri terapiji nujno potrebna pomoč prizadete osebe oziroma bolnika.

Tudi mene zanima nekaj v zvezi s tem. Sinu so prepoznali alergijo na jajce in mleko. Ko smo se držali diete je bilo nekaj časa v redu, nato so se pojavile rdeče srbeče lise na predelu vratu in nikjer drugje (očitno alergija še na neko drugo snov). Testrali so ga in po podatkih, ki so mi jih posredovali ni več alergije na mleko in jajca pokazala se je le preobčutlljivost na pršice. Glede na to, a se bomo ob pomči uredne medicine takole vrteli v krogu, sem se odločila za alternativno zdravljenje.
Prjavljena sva pri homeopatu, ki pa me je opozoril, da lahko pri zdravljenju pride do začetnega poslabšanja stanja. Pri bioresonančni terapiji pa očitno ni tako hudega začetnega poslabšanja, predno začne telo s samozdravljenjem.
Prosim za mnenje ali je za otroka starega 2 in pol leta bolj priporočljivo homeopatsko ali bioresonančno zdravljenje. Otrok je zelo živahen, zato se sprašujem ali bi sploh zdržal eno terapijo bioresonančenga zdravljenja.

Pravijo, da homeopatija in bioresonanca lepo sodelujeta, zato lahko kombiniraš. Same terapije, najbrž nebi smele delati težav, pač pa je pri tvojem sinu lahko problematično testiranje, če ni sodelovanja.
Pri našem otroku so bile reakcije na terapijo, kar močne (povečano srbenje, driska…) kar pa se je kmalu pomirilo!

Pozdravček!

Natalija !

Nisi omenila si prve negativne posledice zdravljenja nisi pa omenila ali se zdravite s homeopatijo ali bioresonanco. Sina so testirali tako da so preverjali vsebnost porotitelesc v krvi, vbodnega testa mu niso izvedli.
Hotela sem izvedeti, kako se vedejo dveletniki pri terapiji bioresonance kjer terapija traja, kot je nekdo navedel približn pol ure. Dvomim, da bi naš ta mali, ki je zelo nemiren, zdržal pri terapiji tako dolgo.

Gvala za odgovore, Lenka.

Mi obiskujemo biocom terapijo z našim dveinpolletnim sinkom.Tudi on je zelo živahen in prvega obiska me je bilo kar strah. Za čudo je mali zelo sodeloval, lepo smo mu razložili, ga med terapijo zamotili s knjigicami in je šlo. Če žeiš še kakšno informacijo se mi javi na mail.
Petruša

Lepo pozdravljeni

Vem, da je bilo o tem že veliko govora, mi lahko kdo posreduje naslov, tel. št od kakšnih izvajalcev Bicom terapije v LJ. Zelo vam bom hvaležna.

Če ti tudi Kranj ustreza, ti lahko posredujem št. naše terapevtke

lp, TT

Zaupaj mi e-mail ali tel.št. pa povem!
Natalija

Lepo pozdravljeni Natalija in TT

Prosim vas, če mi lahko posredujete številke ali naslove od Bicom terapij v Lj, al pa tudi v Kranju. Sem napisala svoj mail. Najlepša hvala.

Berem in se čudim. Moj sin je alergičen na mleko, jajca, pršico, živalsko dlako, nekatere pelode… Pred tremi leti smo bili na bicom terapiji pri dr. Medvedu v Podčetrtku. Takrat metoda še ni bila tako znana. Terapija je potekala dvanajst dni zapovrstjo, le ob nedeljah ne in je trajala od dveh ur in pol do dobrih treh ur. Tukaj govorite o polurnih terapijah. Gre za enako terapijo?

Pa mu je ta terapija kaj pomagala? Koliko je sin star?
Sonja

Ja, Pipa! Terapija je enaka, samo, da je moral Medved vse urediti v dveh tednih. Ljudje so se nastanili v hotelu ali apartmajih in zato je 14 dnevni termin še sprejemljiv. V tem času naj bi opravil in pozdravil.
Ja, tudi mene zanima, če se je vaš sin pozdravil.
Lep vikend!
Judita

Naša terapevtka je: Petra Benčina Rupel – 031/714755

lp, TT

ja Pipa, mi smo jo obiskovali 2x na teden po pol ure, zdaj pa celo uro 1x na teden; kako je bil pa dr. Medved uspešen pri vašem sinu???

Anže je bil takrat star tri leta. Do takrat je imel vsaj tri hude bronhitise na leto, od takrat nobenega več. Kože od takrat naprej nismo nikoli več namazali z elocomom, prej vsaj enkrat na teden. Zdaj zadostuje TriXera, pa še to le pozimi in občasno. Rečeno je bilo, da lahko je vso hrano, vendar smo vseeno previdni. Ne pije kravjega mleka, ampak sojino. Je sojine jogurte in zelo malo sira. Vse ostalo je normalno in je brez težav. Škodi mu je še mlečna čokolada, ki je ne je in mlečni sladoledi. Občasno je še vedno kakšen teden na dieti brez mleka. Lahko rečem, da je po tej terapiji zaživel skoraj normalno. Glede na to, da so nam na pediatrični napovedovali katastrofo v prihodnosti (hudo astmo, bronhitise, nove alrgije) lahko rečem, da smo zelo srečni. Zdaj je star sedem let in upam, da bo tako tudi ostalo.

Če skrajšam: NAM JE POMAGALO!!!

Tudi mene zanima bicom terapija,zanima pa me če ima katera od mamic telefonsko številko od dr. Medveda iz Podčetrtka ali je sedaj že v Rogaški Slatini, njegovi uspehi in metoda dela. Hvala Alenka.

New Report

Close