bicom (da ali ne) in dieta
Drage mamice!
Tole bo nadaljevanje mojega posta od zadnjič. Ne vem, če ste prebrale, vendar se izpuščaj počasi umirja ob uporabi lamisila in Nistatina. Mogoče gre dejansko za glivice, kot je predvidela pediatrinja v petek, ko sva bila na pregledu. Od popolnoma rdečih, luščečih se flekcov so zdaj ostale le še posamezne pikice rdečine, med katerimi so že otočki lepe zdrave kože. Zdaj ga mažem 5 dni.
Krvni test je pokazal alergijo na mleko in sicer 0,41 , kar naj bi bilo razred 1. Ali mi lahko katera pomaga, kako močna alergija je to? Na rumenjak in beljak na podlagi krvnih testov ni bilo ugotovljene alergije, testiranje je pokazalo manj kot 0,1 , kar naj bi ustrezalo razredu 0.
Danes bom poklicala še mojega pediatra, da se pogovorim o tem, koliko časa glivice “preganjati” in kako jih v bodoče preprečiti. Malo me skrbi, da sploh ne gre za glivice, pač pa ima protiglivična krema le kakšno ulinkovino, ki začasno umiri alergični izpuščaj, ki bo spet izbruhnil, ko bom nehala mazati. Kaj menite oz. kakšne so vaše izkušnje?
Zdaj pa še tri vprašanja:
1. bicom terapija
Pri dr. Romanoviču na Vrhniki sem naročena v ponedeljek. Kaj menite, naj grem ali ne? Sama nekako nisem navdušena nad alternativno medicino, vendar sem potem, ko so se pojavile težave, brez pomislekov zavrtela telefon. Zdaj, ko se stanje umirja, pa ne vem več, kaj bi. Kaj bi storile ve, sploh tiste, ki imate izkušnje z bicom terapijo? Ali katera ve, če je za glivice učinkovita?
2. dieta
Na forumu sem prebrala, da vas je veliko na dietah in da se stanje ne izboljša. Koliko časa boste še na dietah? Jaz ne vidim smisla diete, če se lišaj ne odzove nanjo (seveda po ustrezno dolgem času). Tukaj predvsem mislim na tiste od vas, ki ste na dieti že od novega leta, pa ni nič boljše. Kaj pravijo zdravniki – ali morda to, da je potrebno najprej izločiti mleko in jajca, potem pa iskati še dodatne povzročitelje alergij?
3. omejitev mleka in mlečnih izdelkov
Ali je katera od vas, ki ni na 100% dieti, pač pa uživa le omejeno količino mleka in jajc. kako ste prišle do mejne količine, ki jo vaš otrok še prenese? Pri mojem sinu je namreč problem v tem, da se izpuščaj pojavlja in izgineva zelo zelo počasi, tako da se mi zdi zelo težko izkustveno opredeliti, na katero živilo v moji prehrani bi bil alergičen in kje je meja, kolikor ga še prenese.
Hvala in vse dobro,
Liza
Bicom terapija je uspešna tudi pri glivicah (pa migrenah, astmi,…, malo morje je tega), saj zazna neravnovesje v telesu še preden se sploh pojavijo znaki nekega obolenja. Tudi pri meni je našel nekaj glivic, predvsem Candido in po terapiji se je stanje umirilo. Po abraziji pa sem jo znova kasirala in razmišljam o ponovnem obisku.
Jaz bi na tvojem mestu vseeno šla, tudi če je mali bolj malo alergičen na mleko. Mislim, da nimaš kaj zgubiti (razen nekaj tisočakov) – pridobiš pa lahko ogromno! Vsaj jaz sem. Po prvi terapiji, ki je predvsem diagnostična, boš videla, če tebi in malemu odgovarja, pa se boš odločila z zadevo nadaljevati ali ne.
Glede diet ti pa ne znam svetovati.
Držite se,
T.
A se da dobit številka za naročit? Pa še, a veš, a delajo tudi popoldan!? Glede tvojega obiska pa mislim, da nimaš kaj izgubit. Saj greš lahko samo na diagnozo, ali ne?! Ni potrebno da se potem odločiš tudi za terapijo! Jaz bi s hčerko tudi šla samo zaradi diagnoze, ker imam že potrjeno alergijo na pršico(pred pol leta),sedaj pa jo bi zopet radi pikali, da ugotovijo, če se je alergija razširila še na kaj drugega. Pri nas pa je pikanje nočna mora, tako da bi jo upam s tem lahko obvarovala.
Jaz sem dr. Romanoviču pustila lep kupček denarja, pa ne vem, če se je kaj obrestovalo, čutiti že ni. V začetku sem bila fascinirana nad diagnostiko, pol pa ugotoviš, da vsem bolj ali manj isto odkrije. Če te bolijo sklepi, imaš zagotovo borelijo, če te boli želodec, imaš zagotovo heliobakter, kandido odkrije vsem ženskam (normalno, berte Pušenjaka, on itak pravi, da imamo to v sebi). Motilo pa me je predvsem to, da je potem tista njegova diagnoza vsakič malo drugačna. Sem ga prvič prosila, da preveri še alergije na cvetni prah, pa se je njegova antena vrtela praktično pri vseh vzorcih. Čez dva meseca (mi jih še ni zdravil), se je recimo vrtela le pri polovici, spet naslednjič pri vseh… uglavnem dvakrat mu ne pokaže enako…
Je pa res, da mojih alergij na cvetni prah na koncu sploh zdravil ni, saj sem že pred tem skoraj bankrotirala, tako da težko rečem, kako pri alergijah pomaga. Tiste, ki jih je pa on našel (in našel je čuda – pšenico, vsa žita, vse sadje, kava, čaj, čokolada, meso…..) in zdravil, pa prej itak sploh vedela nisem, da jih kao imam.
Pa še to: dela samo od 8 do 14, dva obdeluje hkrati (in ti tako nemalokrat ukrade precej časa, ki si ga plačal, saj moraš čakati, da drugega porihta), sliši se vse z ene sobe v drugo, pa zelo občutljiv ego ima – nikar si ne drznite dvomit v njegov prav, se ne bo dobro končalo, je pa dr. med. spec. anesteziolog. No pa še tel, tudi če je bil že enkrat obljavljen na tem forumu: 041/719-506.
Pa še nekaj, to je samo moje mnenje, če meni ni pomagalo, še ne pomeni, da ne pomaga, tako da probati ni greh, pol boste pa videli…. vso srečo!!!
Jaz pa ti lahko povem nekaj o dieti. Jaz sem se jo držala od odkritja alergije do prenehanja dojenja, to je bilo skoraj eno leto moje diete. V tem času nisem naredila najmanjšega prekrška, to pomeni, da nisem spila požirka mleka, naredila grižljaja kruha ali pojedla koščka čokolade. Mi je alergologinja rekla, da če pojem en piškot, jih lahko potem eno kilo, posledice bodo iste. Hočem reči, da telo odreagira na alergen ne glede na količino. Hčera je še vedno na strogi dieti in tudi jaz razmišljam o Bicom terapiji, vendar, ko bo otroček malo starejši (zdaj ima 14 mesecev).
Pa čestitke ob dnevu materinstva!
Drage punce,
danes nas bo mož odjavil. Ne upamo iti, ker je Blaž star šele pol leta. Nekako nismo pristaši alternativnih metod, sploh pa, če ti izvajalec ničesar ne razloži. Oba sva taka, da bi pri dr. Romanoviču hotela vse vedeti, kar pa najverjetneje ne bi bilo ravno pozitivno za naš odnos. Slab vtis sva dobila že ob prijavi, ko me, ko sem mu po telefonu hotela razložiti, prekinil in rekel: zdaj imam delo; nato pa brez besede vrgel dol telefon. Kasneje je še enkrat poklical, rekel samo, da je prvi prost termin takrat in takrat, rekla sem velja, pridemo in to je bilo vse.
Pa ta odnos ne bi bil niti tako moteč, saj veste, za otroka bi jasno naredila vse, če se lišaj ne bi popravljal. Zdravnica je pri zadnjem pregledu dala rok 14 dni. Zdaj smo na polovici, kar dobro se zmanjšuje, tako da imamo upanje.
Sploh pa me od vsega najbolj skrbi, da je Blaž še tako majhen.
Sicer pa, še vedno lahko spremenim svojo odločitev in se ponovno prijavim.
Pa še to, vesela sem, da vas imam, da vas lahko povprašam za mnenje in vaše izkušnje.
Lep dan in čimmanj raznih flekcev,
Liza
Trobentica !
Ni samo Romanovič edini, ki se ukvarja z bioresonanco. če imaš slabe izkušnje z njegovim odnosom ,se obrni na drugega, v kolikor bi se rada prepričala o preobčutljivosti svojega otročička. Jaz sem dobila podrobno razlago o delovanju te terapije pri terapevtki v Izoli in me je tudi prepričala. ponudi ti tudi materil, ki si ga sama lahko prebereš in odločiš za naprej. Všeč mi je, da poskuša poiskati, kje so vzroki za to nadlogo.
Lp Rija