Biba
Zdravo Katja s.!
Jaz sem kar malce počivala po transferju, ampak ne razumi to pod strogo ležanje in noge v luft. Ker sem doma v 5. nadstropju in pri nas nimamo dvigala sem se odločila, da ven ne bom nič hodila en teden (izključila sem stopnice). V stanovanju pa sem poleg ležanja tudi sama kuhala in se normalno gibala, le težkih stvari nisem nič dvigovala.
Zaenkrat se počutim v redu, le vsake toliko časa me šraufa kot bi dobila m., kar pa ni zagotovo, da mora biti to m.
Veliko sreče želim tudi temi in ostalim sotrpinkam.
biba
Hmmm,…tudi mene vsako toliko zašraufa,ampak me je dr.Reš malo potolažil,pravi da je to posledica “hude” ovulacije.Zelo sem zadovoljna veš z njim.Na GK nisem imela nikoli več kot 2 zarodka,pri njemu pa kar 6 BC (oplodilo se je pa kar vseh 14 celic).Tako da sva z možem kar na veliko premlevala…kako to ??Tako imava zdaj 4 zmrznjenčke.Nekako sem podvomila v GK…kaj pa počnejo z našimi celicami ???
Še nekaj me zanima,ali ti prometrium piješ ali si ga daješ v nožnico?
Kdaj boš pa naredila test?Upam,da boš kmalu sporočila lepo novico….
Lep pozdrav Katja
Prometrium si dajem v nožnico in sicer dva tabletka na osem ur. Zraven pa mi je Reš predpisal naj jemljem na dan en aspirin 100 (to so otroški aspirini). Sicer ne vem zakaj je to dobro, ampak škodovati mi nič ne more – tako je rekel Reš. Je pa tudi poudaril, da če to pot zanosim, da ne bom mislila, da je to zaradi aspirina, ki sem ga zdej jemala.
Test pa si morm narediti v ponedeljek 14.10., če bom zdržala sploh do takrat.
A tako ti je rekel glede šraufanja, veš si me kar malce potolažila in dala večje upanje.
Glede zamrznjenčkov pa imam tudi jaz še tri na razpolago. Jajčnih celic pa sem imela ravno tako 14, le da se jih je oplodilo 6. Kasneje je bil en zarodek zavrt v razvoju tako, da mi jih je ostalo 5 v fazi BC – od tega dva dali v maternico, tri pa imam zamrznjene.
Joooj, močno upam, da nama uspe in držim pesti za najini dve pikici.
Sporočaj mi sproti, če bo karkoli, jaz pa ti tudi bom, pa čeprav bo to tudi majhno zbadanje oz šraufanje.
srečno Vsem,
biba
Prometrium jemljem enako kot ti.Aspirin 100 pa predpisujejo ponavadi tudi srčnim bilnikom,ker redči kri in izboljšuje cirkulacijo.
Tudi jaz nevem,če bom zdržala do 19.10. za CB.Nekatere pravijo ,da se ga lahko naredi že deveti dan po ET(to naj bi bilo 15. dan po punkciji,ko naj bi bila že M).
Ali sta se sama odločila za dva zarodka? Nama je hotel dati tri ,pa sva vztrajala pri dveh.On pravi,da sveži so le sveži,je pa menda potem večja možnost splava.Kaj misliš ti?
katja
Da sta se odločila za dva zarodka, je po mojem mnenju bolj prav kot za tri (velikokrat sem zasledila, da na splošno priporočajo le za dva zarodka in nič več, seveda pa obstajajo tudi izjeme).
Pri transferju nama je tudi sam Reš proporočil le dva zarodka in midva sva se s tem strinjala (če bi bilo drugače bi vseeno vztraja na dveh), če pa se ne bi posrečilo pa bi naslednjič vstavili vse tri zamrznjenčke.
Glede aspirina pa dobro vem, da je drugače za srčne bolnike (ker imamo v familiji takega bolnika) ampak jaz pa nisem srčni bolnik.
A tebi pa ni rekel za aspirin 100?
biba
Tudi jaz pijem aspirin,samo mi ni nekako všeč.Bo že držalo,da izboljšuje cirkulacijo in je verjetno to za zarodek koristno,po drugi strani pa pospešuje krvavitve(ko so prisotne) ,npr. odsvetujejo ga ob M ali pred operacijo ga sploh ne smeš jemati….Sicer pa je on dr. in če pravi,da nima kaj škodit bo valda držalo .?
Če se ne motim,si rekla,da je to tvoj drugi poskus ?Kako je pabolo prvič?
katja
Potem pa ti je to pot šlo veliko boljše….Ali ti je tokrat kaj zvišal dozo gonala??
Kot veš sem imela v vseh postopkih na GK 1-2 zarodka ,čeprav se imela celic vedno okoli 10.In se kar sprašujem,kako to,da je zdaj pri Rešu toliko zarodkov.Čudno ne?SEm kar zadovoljna ,da sem se kot samoplačnica odločila za njega.Veliko bolj človeško se mi zdi vse skupaj.
A te še kaj šraufa?Mene samo kdaj,ko sem dlje na nogah..
katja
Ne, drugič mi ni nič zvišal dozo gonala (isto je bilo kot prvič), še dve ampule so mi ostale odveč, zgleda da sem imela boljšo reakcijo kot prvič.
Glede šraufanja pa se strinjam tudi jaz, da je bolj očitno ko sem več na nogah, ali pa ko ležim in če prehitro vstanem me tudi začne zbadati.
Jaz pravim, da bomo vse potrpele samo, da se primejo ti naši Sončki, kajne?
Lep dan in veliko sreče,
biba
P.S. Glede Dr. Reša pa tudi jaz nimam nobenih pripomb, res je zelo človeški (čeprav drugih izkušenj nimam, ampak glede GK-Lj. sem pa tudi že veliko mnenj slišala).