Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Bianca, kako si?

Bianca, kako si?

Hojla, prejle sem čekirala forum in ugotovila, da naj bi ti menda danes imela punkcijo. No, in kako je šlo? Močno upam, da si pridelala fulllll jajčec in da se bodo lepo poštekali z moževimi korenjaki in da bo vse OK.

Hvala za skrb Taja!

Ja včeraj sem bila čisto slaba, da sem na punkciji močno krvavela, tako da so mi mogli vstaviti trak in se je sestra bala da bom skup padla.
pred postopkom sem zahtevala injekcijo proti bolečinam, ki pa je tudi bolj malo pomagala, tako da sem bila čisto preč cel dan včeraj. Včeraj in danes imam tudi vročino, tako da se zdravim še od prehlada in od punkcije.

Rekli so mi, da sem prebogato reagirala na stimulacijo, no smešno pri tem pa je, da so pridobili samo 4 celice!!!!!!!!

Biologinja pa je rekla, da bo vse storila, kar bo v njeni moči, ker pri možu ni skoraj nič!

Ja tako, da že vem da imava bolj malo šans!!!

Lp, Bianca

Draga Bianca,
Veš,tudi jaz sem bila obupana pred nekaj dnevi,ko so se mi pojavili taki močni krči in so me prav nekatere punce tukaj kar potolažile in mi dale še nekaj upanja…
Vedno moramo upat…ti povem,da sem tudi sama vedno najbolj v strahu,da zarodkov sploh nebo,zato te popolnoma razumem.Verjamem,da so te tvoje,čeprav so štiri,kar najboljše in kvalitetne celice.In držim pesti,da bo biologonja naredila res vse kar lahko in ,da bo zarodek,magari samo eden tisti tapravi,čilav in krepek.
Nekaj me zanima….ali je bilo celic res le štiri ali jih zaradi krvavitve niso uspeli dobiti ?Kdo ti je pa delal punkcijo ?
Boš videla,da bo vse v redu,čeprav vem,da boš te dneve težko prestajala,ti želim,da bi bili čim krajši.Držim pesti zate in za tvoje pikice:)))
katja

Bianca!

Tudi meni so pri drugi punkciji vstavili trak zaradi krvavitve. Šele, ko sem prebrala tvoj post, kjer pišeš, da si skoraj skupaj zlezla in da so ti vstavili trak, sem se spomnila, da so ga tudi meni. Le da sem se jaz tudi sesedla pri izhodu, tako da so me sestre praktično odnesle v sobo na posteljo. V nekaj minutah sem bila spet pri sebi. Vendar pa so me sestre hodile vsakih nekaj minut spraševat, kako se počutim. Pa je bilo zelo hitro dobro. Tako hitro, da sem zadevo takoj pozabila – do danes.
Tudi mi nismo imeli preveč bogatega pridelka (pri možu), tako da se je oplodila le ena sama celica. Vendar kar korajžno – tudi če je samo eden, je lahko pravi!!!!! Pri nas je bil!
Na transferju je biologinja kar malo žalostno rekla: “Žal je samo eden, vendar je ta pravi šolski primerek!”
No in, kot sem napisala že Doroteji v privatnem mailu, se ta šolski primerek danes plazi, čeblja in nas zabava 100 na uro.

Srečno!

Natasha

Hvala za tolažbo!
Danes komaj sedim ampak je že bolje od včeraj!
Res so bile samo 4 celice ja in sem zelo razočarana, glede na to da se potem vse ne oplodijo ali ne preživijo itd. imam šans zelo zelo malo.
Da pa bi me biologinja malo potolažila pa mi je včeraj po punkciji rekla, da so enega že našli (spermij), ki čisto malo migota in so ga vstavili v jajčece.
Še bolj pa bom razočarana, če nama sedaj ne uspe, to je najin zadnji poskus preko ZZZS.

P.S.Natasha v katerem poskusu pa vama je uspelo priti do otročička?

K sreči že v drugem!

Če bi lahko, bi ti prepustila moja dva preostala poskusa! Kako bi bilo lepo, če bi se to dalo!
Kdo ti je delal punkcijo?
Slišala sem, da je pomembno transfer delati pooočasi. Meni je transfer delala dr. Pintarjeva na GK in je res delala tako počasi, lahko rečem da je bilo kot v “slow motion”! Kar avtomatsko sem se tudi jaz po transferju zelooo počasi obračala in zelooo počasi pobrala z mize in zelooo počasi oddrsala v sobo…, kjer sem zelooo počasi podložila blazino pod glavo na sredini postelje in ne glede na pripombe, da dvignjene noge ne pripomorejo, da se zarodek prime, zelooo počasi dvignila noge na stranico postelje ter doooolgo ostala v tem položaju. No in doma sem se vgnezdila na sedežno v dnevni sobi in si ravno tako podložila kolena. Ne vem, če je to pomagalo, ampak izgubiti nimaš kaj.

Torej boš imela transfer v četrtek? Kar mirno (saj vem, da govorim neumnosti) in razmišljaj o tem, da vaju vajini sončki (kolikor jih je) že čakajo! Le kaj delajo v tem trenutku??? ;-))
Jaz sem si želela, da bi jih šla lahko gledat kako se delijo. A ne bi bilo to zanimivo videti? Če boš imela ob transferju možnost, prosi biologinjo, če ti lahko pred vstavitvijo pokažejo BC. Sem slišala, da včasih dovolijo pogledat. Meni je kar žal, da nisem tega vedela. Bi sigurno prosila.

Veliko sreče v četrtek! Bibi je uspelo, čakamo še Katjo, tako da je ena pest zanjo, druga pa rezervirana zate.

Natasha

Bianca, ne tako črnogledo! Sicer ti je pa že Natasha full dobro napisala. Zato le poslušaj njo!

Ja tudi jaz sem pomislila kaj “delajo” danes že nekajkrat in če je vse v redu z njimi, kako se držijo in stiskam pesti, da bi se vse srečno izšlo.Mogoče je to za nekoga smešno ampak jaz čutim tako!
Biologinjo ne bom tega prosila, saj še vem ne če bo kaj in bom vsa srečna če bi bil vsaj eden pravi tako kot ti praviš Natasha!
Joooj Natasha ko bi te kdo uslišal, ki skrbi tukaj za nas spodaj!!

Če bi prej vedela,da ti tudi na GK pokažejo tvoje pikice,bi to vedno naredila.To je res nekaj nepopisno lepega….Dr.Reš jih vedno pokaže in,ko sva jih z možem videla je kar kipelo veselje,kar nekako veliko upanja ti vlije pogled nanje…
Mislim,da bi morali tudi na kliniki uvesti ta sistem in tudi to,da je mož prisoten,ne pa da sedi odzunaj kot,da on nima nič pri tem….ali bi lahko vsaj dali možnost tistim,ki si to želijo,a ne ?
katja

Bjanči, jaz sem pa ziher, da bo vsaj en. Biologi se bodo še bolj potrudili, glede na to, da nimajo dosti izbire. Sigruno bodo iskali in plodiliiii, dokler jim ne bo ratalo spedenati enega korenjaka za našo Bjanči! Ej, ziher sem.

Taja ti nas pa vedno z svojo dobro voljo in optimizmom spraviš takoj v boljšo voljo!! Sem si ti mogla kar nasmejat !!!!!!
Upam, da imaš prav!!!!!!

Bjanči, ej! Še vedno sem ziher, da bo vsaj en korenjak! Pa ti moraš biti tudi ziher. Če boš že kar v naprej travmirala in pesimistično gledala v svet, bo samo še slabše. Ti samo drži pesti, misli na vajine “delčke” telesa, ki se “medijo” na GK in UPAJ DO NOREGA! Pa boš videla, da bo! In ponavadi, ko vse že kaže na NULO, potem na koncu rata. A si predstavljaš, da bo samo en korenjak in da se ti ta prime in se lepo razvija in ima ob rojstvu ene 4 kilce? BOGATIJA, ti rečem! A veš, da sem ti kar fouš, ker sploh lahko upaš! Jaz pa sem ravno zaključila s prasico M-ico in grem konec oktobra na prve preiskave in jutri tudi h Karmen na “žgečkanje” podplatov. Ma, da nuca, ker sicer bom šla pa kar kupit dojenčka, hahahaha!

Draga Bianca
Prosimmmmmmmm te ne obupaj mi velja? Jaz ti povem, da 100% boš imela oplojene tvoje pikice, če ne dve pa eno in to tapravo, ne sekiraj se in ne gledaj tako črnogledo. Kadar naj manj pričakuješ ravno takrat se ti posreči boš videla, da je tako. Saj sem ti že pisala na tvoj privat mail in te nekaj nujno nujno rabim, daj preberi ga in mi odpiši boš? Piši mi, če si dobila moj mail tokrat upam, da si ga dobila. Veš moja Bjankica jaz tudi, ko sem imela IVF. nikoli nisem imela več kot 2. ali 1. zarodek in je na srečo bil tapravi kot pravi Natasha. Jaz sem tudi bila zelo razočarana, ker nisem imela zarodkov in nikoli ni bilo zamrznjenčkov in še komaj, da so mi spravili skupaj eden ali dva zarodka. No sedaj pri tretjem IVF. sem imela dva zarodka. Eden se je pač primil in sedaj čakam še samo na porod čez 1,5 meseca. Držim ti pesti na rokah na nogah in želim ti vso srečo in, da bi v vajin dom pokukala sreča in veselje.

Lep večer
Doroteja

Punce hvala, ker ste tako prijazne, da me tolažite!!! Sem kar brez besed ostala!!!

New Report

Close