Bi lahko z 25 000 € prebarvala in opremila stanovanje (125 m2) z Ikea pohištvom?
Za 25k lahko 125m2 opremiš s pohištvom iz rutarja, ki je zelo draga, kjer je sama postelja tudi po jurja evrov. Po pameti. Zakaj bi moglo pohištvo biti prav iz ikeje? Na primer kuhinja. Najboljša in najcenejša varianta za kuhinjo je, da greš nekomu privat odličnemu mizarju, ki dela kuhinje, pa ti po meri naredi kuhinjo, kakršno boš hotela – masiven les. Na ikeo pozabi. Iz ikee lahko opremiš vse sobe, če jih imaš 5, na primer, za 5000 eur. tudi centralna napeljava na novo te bo stala okoli 3, 4 jurje, vodovod okoli 2 jurja, električna napeljava skoraj jurja (glavna omarica je pač draga – skupaj z dleom), potem kaki laminati te bodo stali tudi nekaj jurjev, malarija skoraj jurja, itd – odvisno, na kaki luksuz boš šla. Za slabih 10 jurjov imaš lahko vse to, kar sem ti naštel, s pohištvom v red vse te sobe opremljene, lahko pa se greš na luksuz, pa do zadnjega centa vse zapraviš, ampak 25k niti približno ni malo denarja, da bi si opremila stanovanje, v bistvu ga je ogromno. Če pa hočeš to sama delat, ali s fantom, pa te bo zelo poceni prišlo, predvsem malarija, sestava pohištva in polaganje laminata. Če tega ne bo znal, ga natiraj iz hiše – če ne pa ima na youtubu polno “vodičev”.
Ne pretiravajte. 25k ni tako veliko denarja za opremit celo stanovanje 125m2, še posebno, če gre tudi za delno obnovo stanovanja – laminati, inštalacije… Komplet obnova kopalnice z Ikeinim pohištvom pride 6k (cevi, tlaki, izolacija, keramika…), kuhinja malo manj, odvisno od velikosti…, potem so še sobe, hodnik, in si hitro na 25k.
Vprašala sem, če je dovolj denarja, vi ste mi pa po večini spljuvali po Ikei. Za Ikeo sem se odločila, ket mi je tam všeč stil, pri nas čakaš celo večnost, da te sploh opazijo kaj šele, da bi prišel na čakalno listo. Torej Rutar, Harvey Norman, Dipo odpade, vse je pa drago kot žafran. Za kuhinjo se pa odločamo med Ikeino pa Erjavčevo.
Ne pljuvat po Ikei in ne je mešat z raznimi Jyski, Dipoti in podobnim. Med drugim imajo Ikeine kuhinjske omarice 25 let garancije, tako da…
Cene pa so v Ikei, tako kot drugje, zelo od – – do, in to dosti na račun videza. Npr. ista omara je zaradi drugačnih vrat lahko tudi 2x ali 3x dražja.
Tudi material za stene je zelo od – – do. Ampak če gre samo za osvežitev stanovanja, brez večjih vzdrževalnih ali gradbenih del in preureditev, pa če se držiš nekje srednjega ranga, ti mora ostati še za par dni dopusta.
Lahko brez problema, barvanje 125m2 vas stane 1-2eur/m2 delo + materijal (barva kakšno želite) pa recimo, da bi si dali duška in kupili drage barve za vaš dom bi vas vse skupaj prišlo cca max 800eur…ostane vam še 24.200 eur za pohištvo od Ike kar mislim, da ne bi mogli vsega zapraviti na teh 125 m2 stanovanja razen, če želite imeti v stanovanju stvari, ki jih dejansko ne potrebujete. Prebelim in pripravim stanovanje za pohištvo pa lahko jaz in moj tim sp-mont simon podržaj s.p. Novo mesto za več informacij me pokličite 040 862 905 z veseljem svetujemo