Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bezgavke

bezgavke

Pozdravljeni,

že pet let imam stalna vnetja nožnice in sicer tako pogosto, da jih ne zdravim več z zdravili (kremami in svečkami), ker nimam časa stati pri ginekologu vsake 14 dni. Do sedaj so vnetja spremljale tudi bolj ali manj povečane bezgavke na levi strani dimelj. Zaradi tega sem bila tudi že pri svojem zdravniku, ki pa je rekel, da to ni nič resnega, razen če bezgavke bolijo in motijo pri hoji. Skrbi me, ker zadnje vnetje, ki še ni čisto pozdravljeno pa spremljajo povečane bezgavke ( dve), ki so tudi boleče na otip.

Ali takšne bezgavke pomenijo kaj resnega? Ali naj obiščem svojega zdravnika, ki bo opravil določene raziskave in s tem izključil morebitne resne bolezni?

Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem.
Lea

Spoštovani!

Povečane in boleče bezgavke so znak vnetja. Ko se bo vnetje umirilo, bi se morale zmanjšati ali izginiti tudi bezgavke. Če se to ne bo zgodilo v naslednjih treh tednih, pa le obiščite zdravnika. Vaša skrb, da bi šlo lahko za raka, verjetno ni utemeljena, saj so vam verjetno ob dosedanjih pregledih odvzeli tako bris in naredili UZ rodil ter s tem z veliko verjetnostjo izključili raka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close