BEZGAVKE
POZDRAVLJENI!
KO SEM SE DANES ZJUTRAJ ZBUDILA, SEM ČUTILA BOLEČINO NA VRATU IN MAJHNO BOLEČO BULICO-BEZGAVKO. BOLEČINA SE JE ČEZ DAN STOPNJEVALA IN SICER OD SPODNJEGA DESNEGA DELA GLAVE IN VRAT. TIPNE IMAM TUDI BEZGAVKE, KI ME ZELO BOLIJO. OBISKALA SEM DEŽURNO ZDRAVNICO, KI PA JE BILA PRECEJ AROGANTNA, NAMREČ MOJA OSEBNA ZDRAVNICA JE NA DOPUSTU IN JI NI BILO NIČ PRAV DA SEM PRIŠLA DO NJE. DALA MI JE PREGLEDAT KRI IN NA KONCU REKLA DA NI NIČ HUDEGA OZ. ČE BO ŠE BOLELO NAJ GREM V PONEDELJEK DO SVOJE ZDRAVNICE PO ANTIBIOTIK, KLJUB TEMU DA SEM JI REKLA DA ME ZELO BOLI IN TUDI GLAVO TEŽKO PREMIKAM V DESNO STRAN.KER ČEZ VIKEND ODHAJAMO NA MORJE (SICER NA SLOVENSKO OBALO), PROSIM ČE MI LAHKO VI RAZLOŽITE IZVID KRVI,
K-LEVKOCITI 9,24
K-ERITROCITI 4,67
K-HEMOGLOBIN 143
K-HEMATOKRIT 0,419
K-MCV 89,7
MCH-K 30,6
K-MCHC 341
K-TROMBOCITI 321
S-C REAKT.PROT. QUICK <8
STARA SEM 33 LET.
HVALA IN LEP POZDRAV
MAJA
Pozdravljena!
Gre za normalen izvid, z njim so želeli verjetno ugotoviti bakterijsko poreklo težav. Povečane bezgavke so sicer običajno znak okužbe (lahko le prehlada…), ob teh se lahko pojavljajo tudi bolečine v mišicah (lahko pa bolečine izvirajo iz povečanih bezgavk.
Lep pozdrav!
Povečane bezgavke so pogost pojav in običajno posledica okužbe (a je koristno spremljanje).
Piskanje pri joku težko ocenim takole, pri intenzivnem in dlje trajajočem joku ga ne bi ocenil kot znak bolezni a povprašajte še na forumu “pediatrija” za kakšno dodatno mnenje.
Lep pozdrav!