Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bezgavke

bezgavke

Pozdravljeni,

zanima me kakšni vzroki še obstajajo za povečanje bezgavke(razen limfoma ali dreuge oblike raka) nad levo ključnico. Povečani imam 2 bezgavki (cca 1 cm), ki se pod pritiskom premikata, nista trdi in se ne večata. To traja malo več kot 4 tedne. Bila sem na punkciji (povečane vnetne celice), UZ abdomna, slikanje pljuč, gastroskopija, pregled krvi-vse bp. Na mestu otekline včkrat čutim pekočo bolečino, boli pa me ves ramenski obroč in vrat (v službi stalni ponavljajoči gibi rok in glave). Zanima me tudi ali obstaja možnost povačanja bezgavk tudi zaradi nevroloških ali ortopedskih nepravilnosti. Rada bi vedala ali naj čakam, da se zmanjšajo (kaj pa če se ne bodo) ali naj prosim še za kašne pregled. Naslednji teden imam še UZ vratu.

Hvala in Lp.

Spoštovani!

“Prvi kamen se vam že lahko odvali od srca”. Opravili ste že punkcijo, ki je pokazala vnetne celice. Navajate, da pri delu opravljate ponavljajoče gibe rok. Sklepam, da gre najverjetneje za lokalno draženje in vnetje kožnih ali podkožnih tkiv in odziv bezgavk. Vsekakor morate opraviti tudi nadaljne preiskave, ki jih navajate, da bodo izključeni vsi vzroki. Če je draženje dolgotrajno se vnetnim celicam pridružijo še vezivne celice in bezgavke ostanejo trajno povečane (sama imam že 30 let povečano bezgavko ob ušesu, ki je nastala ob pogostih vnetjih v otroštvu).

Sporočite rezultate naslednjih preiskav.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Lepo pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor. Bila sem na UZ vratu in ugotovili so, da imam nakaj na ščitnici. In sicer:mehkotkivna sprememba s cističnim arealom v levem režnju (2,5x2x1cm), v zgornjem delu levega režnja pa manjša, hipoehogenejša sprememba, v desnem pa droben, prekrvavljen hipoehogen areal. Bezgavke so se zmanjšale (1.2cm). Težav, ki jih povzroča ščitnica za enkrat nimam, čakam na izvid krvi. Ker še nisem bila pri svoji zdravnici, mi prosim povejte kaj sledi tej diagnozi.

Hvala in lep pozdrav.

Najprej morate počakati na izvide. Glede na opisano bi lahko šlo za avtoimuno vnetje ščitnice, ki se pogosto samo umiri, včasih pa moramo dati zdravila za zdravljenje ščitnice (glede na izvid hormonskega statusa). Zdravljenje je uspešno.

Upam, da se bodo bezgavke tudi v prihodnje zmanjševale in vam želim, da bi se čim prej razbremenili strahu pred morebitno boleznijo.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close