Bezgavka pod ključnico
Pozdravljeni!
Pišem Vam, ker me počasi že malo skrbi. Sem stara 27 let. Prejšnji mesec sem naenkrat dobila vročino 38,8, ki je trajala samo 2 dni, brez znakov prehlada ali podobno. Ko je vročina izginila sem dobila izspuščaj po trebuhu in rokah, kateri je tudi po kakšnih 3-4 dneh izginil. Potem sem opazila prve bezgavke, zadaj na glavo in direkt za ušesom. Razen utrujenosti, je bilo moje počutje normalno. Potem so se pojavile bolečine v prstih in oba kolena – tudi samo pribl. 2 dni. Opazila sem še eno bezgavko, takrat pod ključnico..in to je to kar me malo skrbi. Osebna zdravnica je pregledala kri (kazalo je na virusno okužbo) in dobila napotnico za hematologa. Sedaj čakam na termin za pregled bezgavk. Zanima me, ali je bezgavka pod ključnico res vedno slab znak? Tolk sem brala, pa sem sedaj čist sesuta 🙁 Ali je lahko tudi bezgavka pod ključnico povečana zaradi kakšno virusno okužbo ipd.? Bezgavke zadaj na glavo in za ušesom so po 2 tednih končno izginile, samo še ta dva nad ključnico obojestransko sta ostala. Tipati sta mehka, premična, leva 1,5 cm (desna je manjša) in neboleča, ne zdi se mi, da rasteta.
Trenutno sem pa že 1 teden čisto rahlo prehlajena (boleče grlo, afto in novo bezgavko na levi strani vratu – okoli rahlo boleče) Pogosto me boli glava, večinoma na levi strani.
Moja sestrična je z 20 leti umrla zaradi limfoma/levkemije in pred kratkem moj oče (rak na pljučih). Zelo me je strah 🙁 Kaj vi menite? Kaj bi lahko bilo narobe?
Čakalna doba pri hematologu je 1-2 meseca (v Celju). Sploh ne vem kako bom tako dolgo čakala? Obstaja mogoče kakšna možnost prej iti na pregled? Samoplačniško? V Lj?
Zelo Vam bom hvaležna za odgovor..
Lep pozdrav,
Nika
Nika, žal sem šele danes opazila tvoje vprašanje, zato tako pozen odgovor. Verjetno si v tem času že obiskala zdravnik in imaš tudi kakšne rezultate… kaj so ugotovili?
Pozdrav,
Pozdravljeni!
Ja, na punkcijo sem bila naročena. V LJ so naredili UZ in so ugotovili da je bezgavka manj kot 1 cm, pa so rekli da punkcija nima smisla in verjetno je reaktivna. Kri je tudi v redu, razen da sem malo slabokrvna.
Sedaj je pa minilo že 4 mesece in bezgavka nad ključnico je še vedno prisotna (se opravičujem, šele sedaj vidim, da sem prvič napisala pod ključnico – je pa “nad”.) Ne raste in ne boli. A mi lahko karkoli svetujete kaj početi? A grem še enkrat nazaj do svoje zdravnice za kakšne nadaljne preglede? Skoz berem, da je bezgavka na levi strani nad ključnico slab znak 🙁 Skrbi me še vedno. Vem, da se na internetu bere večinoma slabe zgodbe, ampak je bezgavka na tem mestu res vedno slabo?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav,
Nika
Nika,
če je bezgavka ves čas enaka in če je bil UZ pregled ok, potem opazuj, če bi prišlo slučajno do kakšne spremembe. Jaz bi na tvojem mestu morda vseeno šla na posvet k osebni zdravnici in jo vprašala, kako bosta sedaj kontrolirali zadevo, da boš bolj mirna.
Drži se.