Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina bež mini pekinezer prodam

bež mini pekinezer prodam

Blinky, tudi meni se zdi podarjanje nerodovniških v redu. Ali pa mogoče neka max. cena (simbolična jasno).

Zakaj simbolična cena?
Vzameš mladiča z dokazili o cepljenju, razglistenju itd. Pa cena ne bo simbolična, ampak realna.
Aja, ups, to ponavadi manjka, ja.

Zato ker se mi načrtno produciranje čistokrvnih brez rodovnika ne zdi okej in ne želim, da bi folk s tem služil. Zato simbolična.

S tem se pa povsem strinjam. Ampak to niso mešanci.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

Padejo v koš s temi.

Eh to pač ne bo držalo.

~ ~ ~ http://bobi4ever.net/doglog Hello, hello, remember me? I'm everything you can't control.

In kako veš, da ne? Koliko mladičev takih legel ima npr. opravljene DNK/A teste, da si tako prepričana?

Zakaj ne? A so morda rodovniški?

In kako točno opravičuješ to, da se parijo psi, ki niso opravili vzrejnega pregleda oz. niso pridobili vzrejnega dovoljenja?
A je fajn, ko imaš pol leglo psov, ki so vedenjsko neprimerni (agresija, pretirana plahost itd.) ali pa zdravstveno na nuli (okvare sklepov, avtoimune bolezni, bolezni srca, bolezni, ki prizadenejo oči itd. itd.).
To je vse super fajn, ne?

Hehe. Če gre preprosto za zakonitost trga, potem pa ne razumem, zakaj zgražanje nad tem, da nekdo prodaja nerodovniške pse, ki so podobni pasemskim. :)[/quote]

Em….a to, da se prodaja s pomočjo direktne laži in goljufanja te ne moti?
Je eno, če nekdo prodaja “lepega kužka podobnega labradorcu” ali pa oglašuje
“pasemskega labradorca”, katerega predniki niso videli rodovnika 10 generacij nazaj, če sploh kdaj…
Tale gor tudi prodaja “pekinezerja”…namesto majhnega mešančka z dolgo bež dlako..
za prvega bi lahko zahtevala 1000€, za drugega pač samo povrnitev stroškov za čipiranje
in cepljenje….

Kaj pa ima rodovnik veze s prodajo/oddajo psov? So stroški večji/manjši za rodovniške?
Da bi bili rodovniški vredni več je meni nesprejemljivo, povedano večkrat.

Yo, če jo imaš z mano, si bo treba najt nekoga drugega. Jaz sem v resnici skušala kaj nardit, da bi bila vsa legla načrtovana, psi pa veterinarsko pregledani. Pa ni šlo skozi (tam na vrhu, kjer se te reči sprejema). Sicer pa se moraš z vprašanji obrnit na tiste, ki imajo legla agresivnih, plahih in kaj vem kakšnih psov, pretiravati pa ni treba. Legla vedenjsko neprimernih psov že po logiki narave, razploda in genetike niso ne tako običajna in ne pogosta kot bi izhajalo iz tvojega zapisa. Al zakaj že pol sploh vzgajamo in šolamo pse? 😉

Hehe. Če gre preprosto za zakonitost trga, potem pa ne razumem, zakaj zgražanje nad tem, da nekdo prodaja nerodovniške pse, ki so podobni pasemskim. :)[/quote]

“pasemskega labradorca”, katerega predniki niso videli rodovnika 10 generacij nazaj, če sploh kdaj…
Tale gor tudi prodaja “pekinezerja”…namesto majhnega mešančka z dolgo bež dlako..
za prvega bi lahko zahtevala 1000€, za drugega pač samo povrnitev stroškov za čipiranje
in cepljenje….[/quote]

To ni goljufanje. Goljufanje bi bilo, če bi dali zraven ponarejen rodovnik. Tako je pa to stvar naivnosti kupca. 🙂
Sicer pa nisem jaz tista, ki se je sklicevala na zakonitost trga, a ne? Jaz samo ugotavljam, da do tu neka dvojna merila, očitno …

in cepljenje….[/quote]

To ni goljufanje. Goljufanje bi bilo, če bi dali zraven ponarejen rodovnik. Tako je pa to stvar naivnosti kupca. 🙂
Sicer pa nisem jaz tista, ki se je sklicevala na zakonitost trga, a ne? Jaz samo ugotavljam, da do tu neka dvojna merila, očitno …[/quote]

Imava pač različne kriterije za nepoštenost – zame, če nekdo trdi, da prodaja pekinezerja,
ima pa dvokilskega dolgodlakega mešanca – laže.

Se strinjam s spelo_. Nekako ne gre za ene zagovarjat zakonitost trga, za druge pa ne.

S tem se pa povsem strinjam. Ampak to niso mešanci.[/quote]

Kaj pa ima rodovnik veze s prodajo/oddajo psov? So stroški večji/manjši za rodovniške?
Da bi bili rodovniški vredni več je meni nesprejemljivo, povedano večkrat.
[/quote]

Torej – še enkrat, počasi. Produciranje čistokrvnih brez rodovnika se mi ne zdi okej in ne želim, da bi kdo na ta račun služil, zato podarjanje ali simbolična cena (ker sem bolj ali manj obupala nad tem, da bi selekcijo naredili kupci/interesnti). Brez rodovnika so tudi mešanci, zato padejo v koš s temi čistokrvnimi brez rodovnika, ki bi se jih podarjalo oz. prodajalo za simbolično ceno.

Ti se ne strinjaš s tem, da mešanci padejo v koš s čistokrvnimi brez rodovnika, jaz pa te sprašujem zakaj se ne strinjaš in ali ti mešanci morda imajo rodovnik. Seveda ga nimajo, torej so nerodovniški in cepnejo v koš s čistokrvnimi brez rodovnika (podarjanje, simbolična cena).

Nikjer ne pišem o večvrednosti rodovniških niti o stroških in ne vem, zakaj je treba ven vlačit nekaj čisto X.

Je bilo v pravilniku o zaščiti hišnih živali včasih zapisano:

pa ni več (ali pa jaz ne najdem).

Koliko pa je to veljalo za pse/mačke, naj pa drugi povejo.

A niso? Pa mi ti povej, koliko imaš stroškov z rodovniškim leglom in koliko z leglom mešancev ali če želiš nerodovniških psov.

Ker je bilo to, da so manjvredni, v tej temi omenjeno in sem se vtaknila prav v to in samo zaradi tega.

Do tu se povsem strinjam.

Ne strinjam se iz preprostega razloga, pa sem ga tudi že napisala – ker mislim da ni namen rodovnika vpliv na ceno. Na tak način se mi zdi, da se dela škoda mešancem in se nanje nehote gleda zviška (saj so itak zastojn). Mi je pa zelo sprejemljivo, da bi morala bit načrtovana vsa legla in bi morali bit vsi pasji starši veterinarsko pregledani (in nad to idejo še nisem povsem obupala). Obveznosti do legla rodovniških ali nerodovniških psov niso in ne bi smele bit nič drugačne.

Se ne spomnim, da bi kje napisala, da so manjvredni.
Meni se pač ne zdi, da se s postavljanjem cene rodovniškim dela škoda mešancem in da se nanje zaradi tega gleda zviška.

Menim pa, da veliko ljudi gleda na mešance kot na nekaj manjvrednega, zviška itd.. Ampak ne zaradi cen ali prisotnosti rodovniških psov.

Jaz bom kar moje šla povprašat, če se jim zdi, da razliko delam med njimi :p
Ampak zviška pa res gledam nanje. Pa nisem jaz kriva, če sta obe mešanki majhni :)))))))))

New Report

Close